Latarka ok 100-150zł czołówka?
Latarka ok 100-150zł czołówka?
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, przede wszystkim chciałem pochwalić Was za bardzo wysoki poziom zarówno merytoryczny jak i kultury na tym forum. a teraz do rzeczy.
Przeglądam forum już od jakiegoś czasu ponieważ noszę się z zamiarem kupna latarki, budżet jak w temacie w okolicach 100zł ale nie taki ścisły o ile będzie warto.
Obecnie posiadam latarkę magtronic czołówkę na 3xAAA i z tego co mi wychodzi to siedzi tam jakaś dioda ok 1W. generalnie potrzebuję latarkę do codziennej pracy w nocy, na rajdy więc jednak dość mocno eksploatowana, oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia więc przydało by się aby była mocniejsza ale nie koniecznie z dużym zasięgiem.
Sprawa jest taka, że już nie wiem na co się zdecydować czy brać coś na ogniwo 18650, czy zamiast wydawać kasę na ogniwa i ładowarki użyć to co jest (posiadam ładowarkę bc700 oraz korzystam z eneloop) a kupić mocniejszą latarkę, przeglądnąłem oferty za dużo to nie można poszaleć w czołówkach ale zobaczymy.
Specjalnie nie podaję przykładowych ponieważ nie chcę ukierunkowywać, chcę zobaczyć co byście wybrali mając takie potrzeby.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Przeglądam forum już od jakiegoś czasu ponieważ noszę się z zamiarem kupna latarki, budżet jak w temacie w okolicach 100zł ale nie taki ścisły o ile będzie warto.
Obecnie posiadam latarkę magtronic czołówkę na 3xAAA i z tego co mi wychodzi to siedzi tam jakaś dioda ok 1W. generalnie potrzebuję latarkę do codziennej pracy w nocy, na rajdy więc jednak dość mocno eksploatowana, oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia więc przydało by się aby była mocniejsza ale nie koniecznie z dużym zasięgiem.
Sprawa jest taka, że już nie wiem na co się zdecydować czy brać coś na ogniwo 18650, czy zamiast wydawać kasę na ogniwa i ładowarki użyć to co jest (posiadam ładowarkę bc700 oraz korzystam z eneloop) a kupić mocniejszą latarkę, przeglądnąłem oferty za dużo to nie można poszaleć w czołówkach ale zobaczymy.
Specjalnie nie podaję przykładowych ponieważ nie chcę ukierunkowywać, chcę zobaczyć co byście wybrali mając takie potrzeby.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witaj maverick, miło powitać nowego forumowicza.
Gdybyś czytał intensywniej to pewnie byś wpadł na ten identyczny temat, podałem w nim kilka sensownych linków do fajnych produktów, nie sugeruj sie tylko mną, kup co ci sie podoba.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... f500#65878
P.S. szukasz czołówki więc warto byłoby pisać w dziale z czołówkami
Gdybyś czytał intensywniej to pewnie byś wpadł na ten identyczny temat, podałem w nim kilka sensownych linków do fajnych produktów, nie sugeruj sie tylko mną, kup co ci sie podoba.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... f500#65878
P.S. szukasz czołówki więc warto byłoby pisać w dziale z czołówkami
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
WItaj
Oskar, dział jest jak najbardziej odpowiedni
Co do Zebry. Fajna jest, ale to flood. Na dalsze odległości >5m odpada.
PopLite, fajna propozycja godna uwagi!
W opisie mnie rozbawiło: PMMA Lens jakby nie można było od razu że to pleksa.
No ale tak ładniej wygląda. Niemniej wygląda na dobrą czołówkę.
Można poszukać recki na CPF.
Pozdrawiam
DNF
Oskar, dział jest jak najbardziej odpowiedni
Co do Zebry. Fajna jest, ale to flood. Na dalsze odległości >5m odpada.
PopLite, fajna propozycja godna uwagi!
W opisie mnie rozbawiło: PMMA Lens jakby nie można było od razu że to pleksa.
No ale tak ładniej wygląda. Niemniej wygląda na dobrą czołówkę.
Można poszukać recki na CPF.
Pozdrawiam
DNF
Dział wydawał mi się odpowiedni ponieważ dotyczy zakupów.
Do tamtego postu nie dotarłem no ale trudno.
Z tych zaproponowanych chyba najbardziej podoba mi się H6 PopLite, a teraz jeszcze mam takie pytanie czy ta jest OK Flood-to-Throw Cree Q3-WC
Tak jak pisałem wcześniej nie zależy mi na dużym zasięgu ponieważ czołówka służy głównie do pracy więc dokładnie masz mieć oświetlone blisko tj 5-10m czasem trzeba przyświecić na
odległość ale to jest max 40-50m ale wystarczy rozświetlić. i zastanawiam się czy faktycznie muszę wydawać taką sumę czy by ta nie wystarczyła, tylko jak będzie z nią i na zasilaniu na aku, czy ewentualnie można pozmieniać sterownik czy coś innego aby nie było problemów?
Do tamtego postu nie dotarłem no ale trudno.
Z tych zaproponowanych chyba najbardziej podoba mi się H6 PopLite, a teraz jeszcze mam takie pytanie czy ta jest OK Flood-to-Throw Cree Q3-WC
Tak jak pisałem wcześniej nie zależy mi na dużym zasięgu ponieważ czołówka służy głównie do pracy więc dokładnie masz mieć oświetlone blisko tj 5-10m czasem trzeba przyświecić na
odległość ale to jest max 40-50m ale wystarczy rozświetlić. i zastanawiam się czy faktycznie muszę wydawać taką sumę czy by ta nie wystarczyła, tylko jak będzie z nią i na zasilaniu na aku, czy ewentualnie można pozmieniać sterownik czy coś innego aby nie było problemów?
Więc prawdopodobnie będzie ta albo jeszcze poszukam podobne parametry ale na 3xAA, i tak sobie myślę bo wystarczy kasy jeszcze na na przykład taką jako dodatkową czy może jakiś inny model ale w podobnej kwocie? TrustFire S-A2
TrustFire R5-A3 Cree XP-E-R5maverick pisze:czy może jakiś inny model ale w podobnej kwocie?
lub bez trybów ulubiony model światełkowców
Romisen RC-G2
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9