Tania latarka 1xAA

co i jak zrobiłem...
Awatar użytkownika
bosss

Tania latarka 1xAA

Post autor: bosss »

Witam z racji ze potrzebuje pieniedzy na Mag'a T5 musze sprzedac swojego Rexlighta.Ale mimo to chcial bym miec jakas podreczna latarke na 1xAA.Latarka nie musi miec trybow, najwazniejsze zeby byla tania :mrgreen:
Jako host oczywsicie jakis chinczyk z allegro:
Propozycja 1
Propozycja 2 wyjdaje sie niezniszcalna.
Chyba 2 byla by sensownym wyborem ma zekomo 3W ale ciezko mi w to uwiezyc patrzac na jej cene.Mozna znalesc ladne hosty ale cena ok 50pln co sprawia ze nie oplaca sie tego przerabiac bo w tej samej cenie(cenie komponentow do przerobki) kupi sie ultrafire c3.Nastepnym problemem jast przetwornica jezeli orginalana da chodziaz 0,35A to gra ale watpie w to...Zawsze mozna zastosowac przetwornice z awaryjnej ladowarki do tel (Np ) to koszt jakis 20pln.Przetwornica da nam 400mA czyli juz w miare by swiecilo..Dochodzi do tego dioda cree czyli kolejne 20pln...Tak stwierdzam że jesli ktos chce sie pobawic i o to mu chodzi to moze skladac taka latarke ale jezeli ma mozliwosc podpiecia sie pod czyjes zamowienie z chin zabawa staje zupelnie nieoplacalna bo w tych pieniedzach dostaniemy ladan latarke z trybami i calkiem przyzwoitym wykonczeniem :neutral:

Ps.Temat z pytania przemianowal sie w reflesje...
EDC: Nitecore Sens Mini CR2
Backup: Fenix PD12 CR123
Czołówka: Fenix HP05
Thrower: SkyRay KING
Rower: Nitecore P25 Smilodon
c++

Post autor: c++ »

Ta druga to coś al'a Fenix czy SF wyglądem...
Ja bym brał tą drugą i wymienił diode...
Awatar użytkownika
bosss

Post autor: bosss »

Bardziej SF ale czy to oplacalne bo ze standardowym driverem to bedzie ladwie co swiecilo a przy wymiane przetwornicy interes sie nie oplaca a i jakos jej pozostawia wiele do zyczenia
EDC: Nitecore Sens Mini CR2
Backup: Fenix PD12 CR123
Czołówka: Fenix HP05
Thrower: SkyRay KING
Rower: Nitecore P25 Smilodon
robekbis

Post autor: robekbis »

Zobacz zdjęcia w moim poście :wymiana o4 na q4" ta latarka która lepiej świeci to lampka z tego samego sklepu i w podobnej cenie co twoja propozycja nr. 1 Ma zeskrobaną nożem tę pseudo diodę która tam była i wlutowaną p4 z Rexa oraz właśnie sterownik od ładowarki awaryjnej gsm . świeci mniej więcej jak Fenix l2t z body na cr 123 (mam i porównywałem) Przez dwa dni miałem w niej zamienioną tylko diodę bez driverka i świeciła trochę gorzej ale nie wiele , subiektywnie 15-20 % Acha, trzeba przy wymianie diody na cree trzeba pilnikiem iglaczkiem wypiłować większy otwór na diodę bo nie wchodzi (2 minuty roboty) .
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

TA pierwsza jest podobna do czegos co kupilem na DX-totalny SHIT.
Ta druga do zludzenia przypomina latareczke z Kaidomain, taka przez nich firmowana, jak przyszla musialem pare rzeczy poporpawiac ale ogolnie byla ok.
Nie chcesz zamowic z Chin i poczekac?U nas chyba zawsze drozej wyjdzie...
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Kai 1 trybowa 500 mA za 15$ z przesyłką i kaburą... Kupiłem 2 do domu - są ok.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

Calineczka mówi prawdę- tutaj wydasz 30zeta+przesyłka za latarke która od razu będzie do poprawy (lepsza na oko ta 2a), a za 15-20usd masz coś jednak lepszego z diodą cree i z driverem (z trybami)
kisi

Post autor: kisi »

Dominik pisze:Kai 1 trybowa 500 mA za 15$ z przesyłką i kaburą... Kupiłem 2 do domu - są ok.
Gdzie i jak mozna zakupic taką latareczkę ? Chetnie bym kupil do domu i na prezent pod choinkę rodzicom i teściom.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

http://www.kaidomain.com/WEBUI/ProductD ... ranID=2437

tak jak pisalem, mozesz spodziewac sie ze cos tam poprawic trzeba bedzie, ale potrafisz ;-)
Godna uwagi za ta cene ;-)
Chavez

Post autor: Chavez »

Witam.
Ja może nie do końca w temacie, ale szukam jakiejś niedrogiej, małej, wytrzymałej latarki LED (jak twórca tematu). Spodobała mi się, właśnie proponowana KD CREE Q2 5 za $15, ale z tego co wyczytałem, świeci 1-3 h.
Zależy mi na dłuższym świeceniu. A więc coś z 2xAA. Co byście polecili? Myślałem o Maglite, ale kosztuje 120zł więc raczej odpada (chyba, że naprawdę warto). Wolałbym kupić dobrą latarkę w Polsce, ale jak nie ma taej możliwości ;) to może zaryzykuję z tego sklepu (jest duże ryzyko utrady paczki?).
kisi

Post autor: kisi »

Calineczka pisze:http://www.kaidomain.com/WEBUI/ProductD ... ranID=2437

tak jak pisalem, mozesz spodziewac sie ze cos tam poprawic trzeba bedzie, ale potrafisz ;-)
Godna uwagi za ta cene ;-)
To bedzie pierwszy taki zakup (przez net zza granicy) czy moze ktos pomóc? CHodzi mi o sposób zapłaty ? Jaki najlepiej wybrać ? Płaci sie tam przy odbiorze czy przelewem i dopiero wysyłają ? Warto założyć PayPal'a ?
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Chavez, latarka o ktorej wspominalem ma tryby, mozesz swiecic slabiej i dluzej, chyba, ze zalezy Ci na dlugim i silnym swieceniu-zadna na pojedyncze AA Ci tego nie da.Nie pamietam ile latareczka z Kai pobierala w LOW pradu ale o ile skleroza mnie nie oszukuje to chyba z 10 godzin swiecenia bylo
Co do kupowania w Dealextreme czy Kaidomain-nikt na kredyt nic nie da, najwygodniej i najpewniej to zalozyc sobie konto w Paypalu-bardzo polecam, placi sie szybko i wygodnie.
ODPOWIEDZ