uProg - mały, szybki, przenośny programator AVR z SD
uProg - mały, szybki, przenośny programator AVR z SD
Witajcie ludziska. Może nie każdy wie, więc chciałbym podzielić się z wami swoim nowym projektem jakim jest właśnie µProg.
Celem sprostowania, nie jest to układ komercyjny, nic na nim nie zarabiam, wszystko udostępniam za darmochę!
-super mały – wymiary tylko 44 x 39 x 5,5 mm
-super szybki – zapis do 12,5kB/s, odczyt do 14,5kB/s
-używa taniego nośnika danych – wszechobecnych kart SD/MMC
-obsługuje system plików FAT16 oraz FAT32
-odczyta, zapisze, zweryfikuje pamięć flash i eeprom
-odczyta, zapisze, zweryfikuje fusebity i lockbity
-zapis i odczyt do plików BIN, HEX, oraz TXT
-potrafi ustawić fabryczne wartości fusebitów, kasować pamięci
-tani łatwo dostępny wyświetlacz graficzny – LPH7779
-wyświetla zabawne animacje po każdej operacji
-standardowe złącze programowania Atmel 6-PIN ISP
-posiada funkcję auto-aktualizacji własnego oprogramowania
-bardzo prosta obsługa, nawigacja 4 przyciskami
-menu ustawień dla użytkownika
-automatyczne dobieranie prędkości programowania (do 4MHz)
-praca przy 3V, programowanie układów od 3V do 5V
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tg67HWwBRlY[/youtube]
To tak po krótce, nie będe tu przeklejał całego opisu, po szczegóły zapraszam na stronę domową http://diy.elektroda.eu/uprog-maly-szyb ... -avr-z-sd/
Sporo osób wykazało zainteresowanie płytkami, więc zdecydowałem się zamówić partię, i będą mam nadzieje niedługo dostępne. Prawdopodobnie będą też zestawy płytka + wyświetlacz. Gdyby ktoś był chętny to proszę pisać, cenę podam jak już będę miał płytki w ręku. Dodam, że nie robię tego w charakterze zarobkowym, akcja ma służyć jedynie w celu pomocy dla osób które by chciały programator zbudować. Nie chcę być źle zrozumiany. Pytałem Arka i jest "za".
Cena płytki nie powinna przekroczyć 15zł, to chyba nie dużo?
Zapraszam do dyskusji.
Celem sprostowania, nie jest to układ komercyjny, nic na nim nie zarabiam, wszystko udostępniam za darmochę!
-super mały – wymiary tylko 44 x 39 x 5,5 mm
-super szybki – zapis do 12,5kB/s, odczyt do 14,5kB/s
-używa taniego nośnika danych – wszechobecnych kart SD/MMC
-obsługuje system plików FAT16 oraz FAT32
-odczyta, zapisze, zweryfikuje pamięć flash i eeprom
-odczyta, zapisze, zweryfikuje fusebity i lockbity
-zapis i odczyt do plików BIN, HEX, oraz TXT
-potrafi ustawić fabryczne wartości fusebitów, kasować pamięci
-tani łatwo dostępny wyświetlacz graficzny – LPH7779
-wyświetla zabawne animacje po każdej operacji
-standardowe złącze programowania Atmel 6-PIN ISP
-posiada funkcję auto-aktualizacji własnego oprogramowania
-bardzo prosta obsługa, nawigacja 4 przyciskami
-menu ustawień dla użytkownika
-automatyczne dobieranie prędkości programowania (do 4MHz)
-praca przy 3V, programowanie układów od 3V do 5V
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tg67HWwBRlY[/youtube]
To tak po krótce, nie będe tu przeklejał całego opisu, po szczegóły zapraszam na stronę domową http://diy.elektroda.eu/uprog-maly-szyb ... -avr-z-sd/
Sporo osób wykazało zainteresowanie płytkami, więc zdecydowałem się zamówić partię, i będą mam nadzieje niedługo dostępne. Prawdopodobnie będą też zestawy płytka + wyświetlacz. Gdyby ktoś był chętny to proszę pisać, cenę podam jak już będę miał płytki w ręku. Dodam, że nie robię tego w charakterze zarobkowym, akcja ma służyć jedynie w celu pomocy dla osób które by chciały programator zbudować. Nie chcę być źle zrozumiany. Pytałem Arka i jest "za".
Cena płytki nie powinna przekroczyć 15zł, to chyba nie dużo?
Zapraszam do dyskusji.
Dobre. Jeśli można, zapisuję się na płytkę z wyświetlaczem.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Hej, ja też jestem chętny na płytkę z wyświetlaczem, super sprawa, gratuluję projektu .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Panowie, dzisiaj dostałem płytki. Wyglądają super, porządne cynowanie. Miło mnie zaskoczyli Tak więc można sobie sprawić i płytkę i wyświetlacz, jeśli ktoś takowego nie posiada.
Płytki w wersji 1.0 - zleciłem je zanim powstała płytka 1.1. Wystarczy dolutować dwa rezystory - lub nie lutować jeśli w inny sposób obniżymy prąd na liniach (np zastosujemy buforek czy coś innego).
Wyświetlacz można bardzo fajnie zamontować przy użyciu złączki, lutując ją do płytki jak tutaj:
Żeby ułatwić sprawę i mnie i Wam, zrobiłem formularz - zapraszam http://diy.elektroda.eu/
Płytki w wersji 1.0 - zleciłem je zanim powstała płytka 1.1. Wystarczy dolutować dwa rezystory - lub nie lutować jeśli w inny sposób obniżymy prąd na liniach (np zastosujemy buforek czy coś innego).
Wyświetlacz można bardzo fajnie zamontować przy użyciu złączki, lutując ją do płytki jak tutaj:
Żeby ułatwić sprawę i mnie i Wam, zrobiłem formularz - zapraszam http://diy.elektroda.eu/
Witajcie.
Z tego co kojarzę (po nazwiskach i miejscowościach) to kilka osób ze światełek kupiło ode mnie płytki - zachęcam do pochwalenia się własnym wykonaniem programatora - może ktoś ma jakieś fajne rozwiązanie mocowania lub zintegrował akumulatorek z układem ładowania czy jakoś jeszcze inaczej?
Proszę również zgłaszać tutaj jakieś pomysły czy błędy, jedne jak i drugie mile widziane
Wczoraj wydałem aktualizację nr3, soft 1.3 poprawia sporo błędów. Załączam ją w załączniku, opis jest na razie TUTAJ ale dzisiaj pojawi się również u mnie na www.
Pozdrawiam!
Z tego co kojarzę (po nazwiskach i miejscowościach) to kilka osób ze światełek kupiło ode mnie płytki - zachęcam do pochwalenia się własnym wykonaniem programatora - może ktoś ma jakieś fajne rozwiązanie mocowania lub zintegrował akumulatorek z układem ładowania czy jakoś jeszcze inaczej?
Proszę również zgłaszać tutaj jakieś pomysły czy błędy, jedne jak i drugie mile widziane
Wczoraj wydałem aktualizację nr3, soft 1.3 poprawia sporo błędów. Załączam ją w załączniku, opis jest na razie TUTAJ ale dzisiaj pojawi się również u mnie na www.
Pozdrawiam!
- Załączniki
-
- Âľprog_update3.rar
- (637.81 KiB) Pobrany 40 razy