Nóż dla wędkarza
Nóż dla wędkarza
Na forum widziałem, że latarkowicze interesują się również nożami.
Ponieważ nie znam się za bardzo na nożach, poza kuchennymi, chciałem się poradzić co można kupić wędkarzowi.
Chciałem zrobić prezent, ale nie wiem jak model będzie odpowiedni dla wędkarza?
Jeżeli chodzi o cenę, to raczej celuję w noże poniżej 100zł.
Proszę o radę.
Ponieważ nie znam się za bardzo na nożach, poza kuchennymi, chciałem się poradzić co można kupić wędkarzowi.
Chciałem zrobić prezent, ale nie wiem jak model będzie odpowiedni dla wędkarza?
Jeżeli chodzi o cenę, to raczej celuję w noże poniżej 100zł.
Proszę o radę.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Hej,
Masz świetny wybór bardzo porządnych i niedrogich noży Mora w znanym i zaufanym sklepie milhunt.pl - polecam ten link: http://www.milhunt.pl/sklep/wedkarskie-c-65_77.html
Noże Mora są dobre jakościowo choć niektórym mogą przeszkadzać rękojeści z tworzywa a nie z drewna czy rogu. Ale do zastosowań wędkarskich taka rękojeść jest najlepsza, zwłaszcza jak masz mokrą i brudną dłoń.... Bardzo przyzwoicie dla wędkarza wygląda nożyk MORA Fishing Comfort 893 lub jesli użytkownik wolałby coś na "dużą rybę" to MORA Fishing Comfort Scaler 150 lub MORA Fishing Comfort 896. Ewentualnie pasowałby także MORA Companion F stainless. Tylko wybieraj wersje ze stali "sandvik" a nie "carbon" bo te drugie są łatwiej łapiące rdzę i dla wędkarza niezbyt to dobre.
Masz świetny wybór bardzo porządnych i niedrogich noży Mora w znanym i zaufanym sklepie milhunt.pl - polecam ten link: http://www.milhunt.pl/sklep/wedkarskie-c-65_77.html
Noże Mora są dobre jakościowo choć niektórym mogą przeszkadzać rękojeści z tworzywa a nie z drewna czy rogu. Ale do zastosowań wędkarskich taka rękojeść jest najlepsza, zwłaszcza jak masz mokrą i brudną dłoń.... Bardzo przyzwoicie dla wędkarza wygląda nożyk MORA Fishing Comfort 893 lub jesli użytkownik wolałby coś na "dużą rybę" to MORA Fishing Comfort Scaler 150 lub MORA Fishing Comfort 896. Ewentualnie pasowałby także MORA Companion F stainless. Tylko wybieraj wersje ze stali "sandvik" a nie "carbon" bo te drugie są łatwiej łapiące rdzę i dla wędkarza niezbyt to dobre.
Pozdr.
Pikom
Pikom
Kolega Pikom, ma rację noże MORA są dosyć dobre, osobiście wybrałbym MORA BushCraft Triflex jak dla mnie ma bardziej przydatny kształt ostrza tylko szkoda że nie ma pomarańczowej dupki łatwiej go wtedy znaleźć gdy się zagubi w trawie
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Dziękuję za namiary i podpowiedzi. Ponieważ czas mnie goni i nie jestem w stanie zamówić noży przez Was polecanych w internecie, zdecydowałem się, że kupię nóż wędkarski jaki był dostępny.
W sklepie mieli tylko Victorinox'y i jeszcze jakiś składany z ostrzem Gerlach.
Wybrałem wersję wędkarską Victorinox'a + kabura. Myślę, że będzie się podobał przyszłemu właścicielowi.
Z nożami to niebezpieczna sprawa, tak jak z latarkami, łatwo połknąć bakcyla.
To musi być jakaś podświadoma chęć obcowania z "bronią białą".
Do tej pory myślałem, że Fiskars robi tylko nożyczki (mam takowe na wyposażeniu). Po przejrzeniu ich oferty, widzę że mają ciekawe "portfolio".
W sklepie mieli tylko Victorinox'y i jeszcze jakiś składany z ostrzem Gerlach.
Wybrałem wersję wędkarską Victorinox'a + kabura. Myślę, że będzie się podobał przyszłemu właścicielowi.
Z nożami to niebezpieczna sprawa, tak jak z latarkami, łatwo połknąć bakcyla.
To musi być jakaś podświadoma chęć obcowania z "bronią białą".
Do tej pory myślałem, że Fiskars robi tylko nożyczki (mam takowe na wyposażeniu). Po przejrzeniu ich oferty, widzę że mają ciekawe "portfolio".
GT Rulez ale teraz czas na CUBE