Potrzebna latarka w las i góry
Potrzebna latarka w las i góry
Czołem,
Otóż przybywam na wasze zacne forum w poszukiwaniu porady.
Swoją poprzednią latarkę zgubiłem ( 40zł w plecy, noname z chin podobno 1W na 3AA ręczna), a potrzebuję latarkę czołową do chodzenia w lesie i górach, w deszczu i upale.
Moje oczęta obecnie spoczywają na latarce Fenix HL20 R2 ( zawiera w sobie diodę Cree 7090 XR-E LED ).
Czy ktoś z was posiadł to światełko?
I czy jest to latarka wytrzymała etc. ?
I jak wygląda sprawa jakości latarek firmy Fenix ?
Pozdrawiam,
sad25
Otóż przybywam na wasze zacne forum w poszukiwaniu porady.
Swoją poprzednią latarkę zgubiłem ( 40zł w plecy, noname z chin podobno 1W na 3AA ręczna), a potrzebuję latarkę czołową do chodzenia w lesie i górach, w deszczu i upale.
Moje oczęta obecnie spoczywają na latarce Fenix HL20 R2 ( zawiera w sobie diodę Cree 7090 XR-E LED ).
Czy ktoś z was posiadł to światełko?
I czy jest to latarka wytrzymała etc. ?
I jak wygląda sprawa jakości latarek firmy Fenix ?
Pozdrawiam,
sad25
Witaj
Na początek napisz ile możesz maksymalnie wydać na światełko, a wtedy będziemy myśleć
Z czołówek firmy Fenix ta dość ładnie się prezentuje
Ogólnie to dobre światełka, ale jak wiadomo niema rzeczy doskonałych i zawsze możemy się do czegoś przyczepić.I jak wygląda sprawa jakości latarek firmy Fenix ?
Na początek napisz ile możesz maksymalnie wydać na światełko, a wtedy będziemy myśleć
Z czołówek firmy Fenix ta dość ładnie się prezentuje
Witaj
Mogę polecić Zeberkę - bardzo fajne i uniwersalne światełko. Może służyć jako czołówka, lampka ręczna, lub świeczka
H51
H51W - z diodą neutralną, ładne i przyjemne dla oka światło
H51F - wersja floodowa, bardzo dobrze oświetla najbliższe otoczenie, niestety dalej nie poświeci.
H51FW - floodowa z diodą neutralną.
[ Dodano: 22 Maj 2011, 10:33 ]
Jeśli to ma być jedyna latarka to polecam H51W.
Mogę polecić Zeberkę - bardzo fajne i uniwersalne światełko. Może służyć jako czołówka, lampka ręczna, lub świeczka
H51
H51W - z diodą neutralną, ładne i przyjemne dla oka światło
H51F - wersja floodowa, bardzo dobrze oświetla najbliższe otoczenie, niestety dalej nie poświeci.
H51FW - floodowa z diodą neutralną.
[ Dodano: 22 Maj 2011, 10:33 ]
Jeśli to ma być jedyna latarka to polecam H51W.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
Prawda, zebry pobierają jakiś prąd nawet jak są wyłączone, ale bardzo mały.
"Parasitic Drain: Negligible (equivalent to 16 years)"
Można temu łatwo zapobiec luzując delikatnie zakrętkę, przy normalnym użytkowaniu można się tym nie przejmować.
Biorąc pod uwagę tylko to, co dostępne w Polsce to Fenix HL20 będzie chyba dobrym wyborem.
"Parasitic Drain: Negligible (equivalent to 16 years)"
Można temu łatwo zapobiec luzując delikatnie zakrętkę, przy normalnym użytkowaniu można się tym nie przejmować.
Biorąc pod uwagę tylko to, co dostępne w Polsce to Fenix HL20 będzie chyba dobrym wyborem.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)