Z elektronika masz racje, może to być kwestia troche innej przetwornicy. Wygląda jednak na to że jest to jakiś odpowiednik z chińskiej fabryki, świeci podobnie ale liczyłem otrzymać to co na zdjęciach a tu taka niespodzianka.
P.S. na allgr.... sprzedają tak wyglądające diody jako R2, może tylko dam lepszą przetwornicę i ... ale wątpię.
a jakie znaczenie ma pochodzenie diody- z USA żółta, czy z Chin biała/srebrna ?
Poza tym każda dioda ma rozrzut parametrów, jasność Vf itd w ramach danego binu.
A porównywać cokolwiek możesz, mając takie samo zasilanie, takie same akusy i takie same refy
No dobra może to i jest Q5 choć wygląda troche nietypowo. Okazuje się że w latarce fabrycznie była uszkodzona przetwornica, wstawiłem nowy driver i teraz świeci tak jak powinna świecić Q5 , co nie zmienia faktu że z DX przysłali mi uszkodzona latarkę.
...ej, chyba nie o to chodzi zebysmy placili za zwloki...przykra sprawa.Mam jeden taki driverek od Bocka, ciekawe czy tez bez trybow.No ale moge mu zaimplementowac Attiny z softem by Df .Moze i Wam dostawic jak mi sie powiedzie? Szanse 99,9%