Latarka TrustFire X8 CREE XM-L T6 LED 1300 Lm z ebayu

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
bgemza

Latarka TrustFire X8 CREE XM-L T6 LED 1300 Lm z ebayu

Post autor: bgemza »

Co sądzicie o latarce KLIK? Cena około 140zł, warto ją kupić?
Nie spodziewam się żadnych rewelacji w tej cenie. Podoba mi się jednak konstrukcja i zasilanie 2x18650. Nie mogę znależć żadnych recenzji.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Wygląda ciekawie. no i w końcu sensowne 3 tryby bez strobo i sos których i tak się praktycznie nie używa
nie wiadomo co w niej siedzi a z trustfire bywało różnie :)
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Przepraszam, ile lumenów? :mrgreen:
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
leszekw

Post autor: leszekw »

Greg te 1300LM to pewnie ilość światła, jaką wygeneruje zanim wyczerpie ogniwa do końca ;-)
Pozdrawiam,
Leszek W.
bgemza

Jak pisałam wcześniej, nie spodziewam się żadnych rewelacji. Zainteresowałam się akurat tą latarką bo jest większa od innych. Miałam malą, ale ją zgubiłam ;)
1300 lumenów to tylko siła siła reklamy i tak to traktuję. Niech ma 500, to i tak dużo i dla mnie by wystarczyło. Przerabiać jej nie mam zamiaru.
Może polecicie coś innego w tej cenie? Musi być jednak większe, bo znowu zgubię.
Awatar użytkownika
rc.poznan

Post autor: rc.poznan »

Ja ja kopiłem na DX i właśnie ma status pakowania więc jak ją dostanę to może uda mi się podzielić wrażeniami :-)
Ostatnio zmieniony czwartek 19 maja 2011, 20:07 przez rc.poznan, łącznie zmieniany 1 raz.
Świeć przykładem i nie tylko ;)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

rc.poznan pisze:Ja ja kopiłem
przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, co to jest kopienie jaj? Układanie po 60 sztuk? :mrgreen:
Awatar użytkownika
rc.poznan

;-) nic dziwnego ze wyglada to komicznie i zasluguje na potepienie ale na moje usprawiedliwienie dodam, ze od pewnego czasu uzywam tabletu galaxy tab ktory czasami wywinie mi taki numer kiedy uzywam wbudowanego slownika t9
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

rc.poznan, wiem wiem, używam Galaxy S i też czasem babole wysyłam ;-). Mam nadzieję, że czytelnicy się uśmiechnęli, jako i ja uczyniłem :mrgreen: Przepraszam za OT.
bgemza

rc.poznan kupiłeś to KLIK ? Trochę inny sterownik, bo ma 5 trybów i sporo więcej kasy.
Kupiłam tą latarkę, za dwa tygodnie powinna dotrzeć.
DNF

Post autor: DNF »

Szkoda tylko, że w tej latarce dioda wisi w powietrzu :(
Może chińczyki się postarali i jakieś odprowadzenie ciepła z reflektora na głowice chociaż jest.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
rc.poznan

bgemza, Latarkę kupiłem na DX ale droższą tylko o $10 za to mam 2 akumulatory i ładowarkę więc nie ma tragedii.

DNF, No właśnie jest odprowadzanie ciepła z refa na głowicę - piguła jest wkręcana w ref, a ref wkręcamy w głowicę więc nie powinno być źle.
Tutaj zdjęcia żeby można było sobie to zobaczyć.
http://forum.fonarevka.ru/showthread.ph ... anguage=pl
DNF

Post autor: DNF »

Faktycznie tragedii nie ma:)
rysiek

Post autor: rysiek »

Ja mam tę latarkę od miesiąca. Dioda jest na aluminiowym MCPCB pod tą białą podkładką. Podkładka służy do dociskania MCPCB przez reflektor. Sporo jest pasty, pasta aż wychodzi wokoło przewodów. Wszystkie gwinty głowicy są smarowane jakimś przeźroczystym smarem. W komplecie są zapasowe uszczelki, szybka, włącznik, i torebka z tym przeźroczystym smarem.
Prąd z aku 900mA, a w trybie HI 2,6A. W HI cała latarka dość szybko się nagrzewa. Sterownik nie zabezpiecza ogniw przed rozładowaniem.
Ilość światła emitowana w trybie normalnym jest porównywalna do XP-G R5.
W sumie za cenę 130zł nie kupi się chyba nic lepszego. Ja nie żałuję zakupu. Jeżeli potrzebne jakieś zdjęcia latarki, to mogę porobić.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Witam.
Przymierzam się do tej latarki już kilka miesięcy. Czy moglibyście napisać coś więcej o niej?
Dobrze jakby ktoś podał jej wymiary: długość i średnicę głowicy. Dobrze by było też poznać wymiary samego reflektora. Mam zamiar zakupić samo body i sterownik z ochroną ogniw na cnq. Fajnie Jakbyście też opisali jakie daje światło ta latareczka bo patrząc po refie to powinna trochę skupiać światło.
ODPOWIEDZ