Wersje podstawowe mają mikroreflektory i też zero zasięgu. Światło jest bardzo mocno rozproszone. Spark SL6=SC600, różnica w cenie to kwestia firmy (Spark ma większą marżę).
Ładowarkę polecam tą:
http://www.hotspray.pl/index.php?p80,la ... -ion-18650
PS. Tak swoją drogą jestem ciekaw jak by poświecił ten Streamlight po podmianie diody na XP-G...
Jaka "mocna" latarka do codziennego użytku
To mi raczej nie wygląda na zero zasięgu, choć jest on niewielki jak na taką ilość światła.
Dla jednych takie skupienie będzie marne, a dla innych optymalne
Mam WF-139 i daje radę, chociaż pewnie można w tej cenie kupić lepszą ładowarkę.
[ Dodano: 17 Maj 2011, 10:49 ]
Jest jeszcze Fenix TK21
Dla jednych takie skupienie będzie marne, a dla innych optymalne
Mam WF-139 i daje radę, chociaż pewnie można w tej cenie kupić lepszą ładowarkę.
[ Dodano: 17 Maj 2011, 10:49 ]
Jest jeszcze Fenix TK21
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
a ja Ci powiem że nawet bym się nie zastanawiał tylko od razu napisał do midi-ego z naszego forum ...
też jestem Świeżak ....też szukałem latarki tylko że ja do pracy ... nawet zakupiłem całkiem niezłe światełko (Fenix LD40) ....ale po prostu po ok 2 tyg go sprzedałem
i midi wykonał dla mnie lampkę na 3x XP-G z soczewką Carclo całość zasilana z 3x 18650
daje w max trybie 1000lm ... ma 12,5cm długości i 4cm średnicy
iiiii robi po prostu masakrę koledzy w pracy w innym wydziale dostają lampki streamlight stinger które u nas kosztują od 750 - 850 zł ...jak im pokazałem moją i jej możliwości to im "kopary do ziemi opadły" heh i to za połowe tej ceny ... i dwa razy dłuższym czasie świecenia, już nie wspomne ze do ich zabawek są aku dedykowane jak cos padnie to koszty są spore ..a ja mam uniwersalne 18650
...piiii... wiem że to wygląda jak reklama... bo i trochę nią jest ale ja jestem po prostu obecnie mega zadowolony z roboty Midi-ego jaką dla mnie wykonał
też jestem Świeżak ....też szukałem latarki tylko że ja do pracy ... nawet zakupiłem całkiem niezłe światełko (Fenix LD40) ....ale po prostu po ok 2 tyg go sprzedałem
i midi wykonał dla mnie lampkę na 3x XP-G z soczewką Carclo całość zasilana z 3x 18650
daje w max trybie 1000lm ... ma 12,5cm długości i 4cm średnicy
iiiii robi po prostu masakrę koledzy w pracy w innym wydziale dostają lampki streamlight stinger które u nas kosztują od 750 - 850 zł ...jak im pokazałem moją i jej możliwości to im "kopary do ziemi opadły" heh i to za połowe tej ceny ... i dwa razy dłuższym czasie świecenia, już nie wspomne ze do ich zabawek są aku dedykowane jak cos padnie to koszty są spore ..a ja mam uniwersalne 18650
...piiii... wiem że to wygląda jak reklama... bo i trochę nią jest ale ja jestem po prostu obecnie mega zadowolony z roboty Midi-ego jaką dla mnie wykonał