Witam, to co prawda mój pierwszy post ale dużo poczytałem.
Poszukuje taniej latarki na rower nieprzekraczalny budżet to 50zł, więc zasilanie tylko AA,AAA.
Marzeniem była duża moc i czas świecenia około 20min, mniej więcej tyle zajmuje mi przejechanie odcinka ciemny las, bo na mieście moja aktualna latareczka daje sobie rade (chińszczyzna za 5zł 1 dioda,3xAAA)
Na forum była polecana taka
http://www.dealextreme.com/p/smallsun-zy-c61-cree-p4-wc-100-lumen-led-flashlight-with-clip-2-aa-15457
ewentualnie taka
http://www.dealextreme.com/p/ultrafire-wf-606a-cree-q5-wc-230-lumen-led-flashlight-with-extension-tube-1-cr2-2-aa-14909
Co prawa UltraFire WF-606A przekracza budżet ale go dodałem.
Czy ta SmallSun ZY-C61 będzie wstanie oświetlić drogę przez las w nocy ?, czy są może lepsze opcje ?
SmallSun ZY-C61- budżetowa latarka
Oświetli ci drogę, szału nie będzie, ale w porównaniu do tej z targu to będzie szok świetlny.
Ja mimo wszystko bym dozbierał do latarki na akumulator 18650 i do ładowarki, ewentualnie kupił latarkę którą można zasilać za pomocą i akku i AAA. Bo jak będziesz miał baterie to będziesz dość często je wymieniał, więc po sezonie wyjdzie tyle ile byś wydał na akumulator i ładowarkę.
Ja mimo wszystko bym dozbierał do latarki na akumulator 18650 i do ładowarki, ewentualnie kupił latarkę którą można zasilać za pomocą i akku i AAA. Bo jak będziesz miał baterie to będziesz dość często je wymieniał, więc po sezonie wyjdzie tyle ile byś wydał na akumulator i ładowarkę.
ILPT
Xr-e może dawać zbyt skupione światło na rower.
Poszukaj raczej czegoś z xp-g, jak (w tej cenie może być ciężko, jeśli ma być na 2xAA), lub chociaż xp-e, jak taka Aurora
Poszukaj raczej czegoś z xp-g, jak (w tej cenie może być ciężko, jeśli ma być na 2xAA), lub chociaż xp-e, jak taka Aurora
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)