Jaką ładowarkę i akumulatory polecacie?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Kysiu

Jaką ładowarkę i akumulatory polecacie?

Post autor: Kysiu »

Witam, niedawno na dealextreme dostrzegłem pakiet - akumulatory i ładowarka Soshine:
http://www.dealextreme.com/p/soshine-sc ... -4172#open full view

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z używaniem ładowarki oraz akumulatorów firmy Soshine?

Czy ktoś zetknął się z tanimi i dobrymi akumulatorkami AA? (wiem, że Sanyo/Sony/Panasonic są dobre, lecz drogie)

Jakie ładowarki polecacie? (do 15$)
A może lepiej zrobić sobie samemu ładowarkę na układach firmy np: maxim?

Pozdrawiam Krzysiek :)
Awatar użytkownika
donpablox

Post autor: donpablox »

obawiam się dużego prądu ładowania w tej ładowarce soshine,
bardzo dobre opinie zbiera bc 700 + enelopy
Ostatnio zmieniony wtorek 10 maja 2011, 21:30 przez donpablox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Kysiu, witaj. Coś tam chyba miałem tej firmy, nawet chyba ładowarkę ale miała jakieś wady (potrafiła np. sama się resetować co chwila na niektórych akku) i mam mieszane uczucia. Raczej nie polecam.
Kysiu

Post autor: Kysiu »

Witam, czyli ładowarkę tej firmy sobie podaruję i spróbuję zbudować własną. Jak nie będę z niej zadowolony to zastanowię się nad kupnem bc700.

Jeśli ładowarka nie jest dobrej jakości to zapewne akumulatorki też nie będą zbyt dobre...
W takim razie kupię chyba eneloop-y albo pentagramy.

Dzięki za odpowiedź :)

Pozdrawiam Krzysiek
Luigi

Post autor: Luigi »

Lepiej wydać więcej i kupić eneloopy, niż jakieś tanie aku, które od początku będą miały pojemność mniejszą niż podana i na dodatek będą ją szybko tracić.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Kysiu pisze:W takim razie kupię chyba eneloop-y albo pentagramy.
tylko nie pentagramy..... nie sugeruj się testami na necie. Miałem nieszczęście używać nowiutkich pentagramów. Trafiły już do utylizacji...lepiej na akkusach nie oszczędzać
ODPOWIEDZ