DealExtreme - zakupy

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Zamówiłem 6 przesyłek na DX i teraz niespodzianka 4 idą normalnie przez HK Post a 2 przez China Post :) zobaczymy jak to będzie :)
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
P_iter

Post autor: P_iter »

Ja także miałem niespodziankę. Wczoraj dostałem słuchawki których nie dołączono do przesyłki z zamówienia z początku listopada. :mrgreen:
Wcale się nie upominałem i po niecałych pięciu miesiącach - doszły. :smile:
Pozdrawiam
P_iter
Awatar użytkownika
Nightmare

Nieźle :) ja na razie odpukać bez poślizgów większych no może na C2 HA-III czekam już 3tyg i nadal Order Received
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
raadaar

Post autor: raadaar »

18 kwietnia zakupy, 27 kwietnia przesyłka na stole w dużym pokoju :) A miedzy czasie święta były...
takron

Post autor: takron »

Witam,
no 'święta' - u nas, nie u nich; PP też się nie przeciąża ostatnimi laty - smesy, maile zamiast kartek i listów. Ale fakt - expresowo Cię DX załatwił :wink:

Korzystając z mizernego qrsu $, zrobiłem wczoraj zamówienie, a właściwie to nawet dwa (rozbite na < 22 euro). Ciekawe czy nadal tempo szybkich realizacji utrzymają...
(no ale paczka ze stycznia nadal nie dotarła)

pzdr.
rrobsonm

Post autor: rrobsonm »

Kiedyś słyszałem ze punkty DX można zamienić na zniżkę dowolnego produktu. Czy ktoś zamieniał? Jak to zrobić?
0rafal0

Post autor: 0rafal0 »

Witam, złożyłem dzisiaj zamówienie, zapłaciłem kartą kredytową.
Po czym przyszedł mi mail, że płatność muszę potwierdzić wysyłając im zdjęcie karty i dw. osobistego.
Wszedłem na stronę banku i karta jest normalnie obciążona.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Awatar użytkownika
Nightmare

Jakiś dziwny wałek
czemu nie płaciłeś przez PP?

Przy okazji zamawiał może ktoś C2 HA-III? bo ja już czekam na swoją 4tyg i nadal "Waiting for Supplier" :(
0rafal0

Nie płaciłem, przez PP ponieważ nie mam tam konta.
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

0rafal0 pisze:Witam, złożyłem dzisiaj zamówienie, zapłaciłem kartą kredytową.
Po czym przyszedł mi mail, że płatność muszę potwierdzić wysyłając im zdjęcie karty i dw. osobistego.
Wszedłem na stronę banku i karta jest normalnie obciążona.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Tak, chociaż nie w DX, ale w niemieckim sklepie internetowym.

Moim zdaniem dobrze byłoby mailem odpowiedzieć na ogólny adres DX z prośbą o potwierdzenie takich wymogów. I nie rób zdjęcia "rewersu" karty - tam jest numer CVV, którego nie mają prawa żądać i nie wolno ujawniać.

Pozdrawiam
Marcin S.
0rafal0

Ogólnie w potwierdzenie zaznaczają żeby zakryć cyfry zostawić tylko cztery z przodu i cztery z tylu.
i na odwrocie zakryć kod CV
Anusiak1

Post autor: Anusiak1 »

0rafal0, myślę że wskazówki Marcina będą najrozsądniejszym wyjściem w tej sytuacji a swoją drogą założenie konta na PP i dodanie swojej karty trwa 3min. a przynajmniej nikomu (prócz PP) nie podajesz danych które się na niej znajdują. Ja tak zrobiłem i nie mam żadnych problemów
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nightmare

Ponawiam moje pytanie czy ktoś jeszcze już długo oczekuje na C2 HA-III ?
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Anusiak1 pisze:...przynajmniej nikomu (prócz PP) nie podajesz danych które się na niej znajdują...
Tia... Właściciele PSP też myśleli, że dane podają tylko Sony ;)

Nie piszę tego, żeby kogokolwiek do zakupów przez PP czy za pomocą karty zniechęcić, tylko żebyśmy mieli świadomość, że podanie danych komukolwiek może spowodować ich utratę.

Pozdrawiam
Marcin S.
Anusiak1

Post autor: Anusiak1 »

Marcin S. pisze:
Anusiak1 pisze:...przynajmniej nikomu (prócz PP) nie podajesz danych które się na niej znajdują...
Tia... Właściciele PSP też myśleli, że dane podają tylko Sony ;)

Nie piszę tego, żeby kogokolwiek do zakupów przez PP czy za pomocą karty zniechęcić, tylko żebyśmy mieli świadomość, że podanie danych komukolwiek może spowodować ich utratę.

Pozdrawiam
Marcin S.
OK, niema co panikować ponieważ każda karta ma ubezpieczenie na wypadek nieautoryzowanego użycia.
Zablokowany