Ja także miałem niespodziankę. Wczoraj dostałem słuchawki których nie dołączono do przesyłki z zamówienia z początku listopada.
Wcale się nie upominałem i po niecałych pięciu miesiącach - doszły.
Witam,
no 'święta' - u nas, nie u nich; PP też się nie przeciąża ostatnimi laty - smesy, maile zamiast kartek i listów. Ale fakt - expresowo Cię DX załatwił
Korzystając z mizernego qrsu $, zrobiłem wczoraj zamówienie, a właściwie to nawet dwa (rozbite na < 22 euro). Ciekawe czy nadal tempo szybkich realizacji utrzymają...
(no ale paczka ze stycznia nadal nie dotarła)
Witam, złożyłem dzisiaj zamówienie, zapłaciłem kartą kredytową.
Po czym przyszedł mi mail, że płatność muszę potwierdzić wysyłając im zdjęcie karty i dw. osobistego.
Wszedłem na stronę banku i karta jest normalnie obciążona.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
0rafal0 pisze:Witam, złożyłem dzisiaj zamówienie, zapłaciłem kartą kredytową.
Po czym przyszedł mi mail, że płatność muszę potwierdzić wysyłając im zdjęcie karty i dw. osobistego.
Wszedłem na stronę banku i karta jest normalnie obciążona.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Tak, chociaż nie w DX, ale w niemieckim sklepie internetowym.
Moim zdaniem dobrze byłoby mailem odpowiedzieć na ogólny adres DX z prośbą o potwierdzenie takich wymogów. I nie rób zdjęcia "rewersu" karty - tam jest numer CVV, którego nie mają prawa żądać i nie wolno ujawniać.
0rafal0, myślę że wskazówki Marcina będą najrozsądniejszym wyjściem w tej sytuacji a swoją drogą założenie konta na PP i dodanie swojej karty trwa 3min. a przynajmniej nikomu (prócz PP) nie podajesz danych które się na niej znajdują. Ja tak zrobiłem i nie mam żadnych problemów
pozdrawiam
Anusiak1 pisze:...przynajmniej nikomu (prócz PP) nie podajesz danych które się na niej znajdują...
Tia... Właściciele PSP też myśleli, że dane podają tylko Sony
Nie piszę tego, żeby kogokolwiek do zakupów przez PP czy za pomocą karty zniechęcić, tylko żebyśmy mieli świadomość, że podanie danych komukolwiek może spowodować ich utratę.
Anusiak1 pisze:...przynajmniej nikomu (prócz PP) nie podajesz danych które się na niej znajdują...
Tia... Właściciele PSP też myśleli, że dane podają tylko Sony
Nie piszę tego, żeby kogokolwiek do zakupów przez PP czy za pomocą karty zniechęcić, tylko żebyśmy mieli świadomość, że podanie danych komukolwiek może spowodować ich utratę.
Pozdrawiam
Marcin S.
OK, niema co panikować ponieważ każda karta ma ubezpieczenie na wypadek nieautoryzowanego użycia.