latarka lekarka

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
latarkalekarska

latarka lekarka

Post autor: latarkalekarska »

Dzień dobry wszystkim, poszukuję latarki lekarskiej, której światło miało by neutralną barwowo barwę (czyli nie przekłamywało by barw) i miało jednorodną plamkę świetlną. Idealnym rozwiązaniem była by latarka lekarska marki Heine Optotechnik model mini 3000 ale jest zdecydowanie za droga dla mnie. Macie jakiś pomysł. z tego co wiem latarki lekarskie led przekłamują światło a to mnie nie urządza bo nie widać wykładników stanu zapalnego.
Uprzejmie proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

latarkalekarska, witaj ;-).
Jakieś dodatkowe warunki, np. rodzaj zasilania, wielkość, kupowane w kraju, za granicą? To oddawanie barw to poważne wymaganie, z Chin na ślepo takiego leda (w latarce) nie kupimy. CHyba, że by pójść w latarki z żarnikiem...
m1999

Post autor: m1999 »

Proponuję zamówić i wypróbować Tank007 E06
Fenix LD05 to jest piękna rzecz ale jak rozumiem będzie za droga.
Kwestia barwy światła wymaga indywidulanej oceny i danego człowieka i egzemplarza diody.
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Ja zawsze wychodzę z założenia, że profesjonalista ( ;-) ) nie powinien oszczędzać na swoich narzędziach. No, ale jeśli jeszcze nas nie stać na "mercedesy" ... ;)
latarkalekarska, markowe latarki LED tej wielkości kosztują niewiele mniejsze kwoty, od tej, którą zaprezentowałeś, świecą dobrze, ale z oddawaniem barw, to mogą być problemy. Zakupy u żółtych kolegów, to ... :roll: Nie pozostaje nic innego, jak podpisać się pod opinią Calineczki.
A skoro latarka lekarska, to proponuję riestera ( http://www.riester.pl/category/lampki-diagnostyczne ). Bardzo przyzwoita firma i ma w swojej ofercie tańsze produkty. Niestety, nigdy nie miałem okazji rozmawiać z żadnym lekarzem na temat tych światełek.
Dubito ergo sum!
Luigi

Post autor: Luigi »

Jeśli przede wszystkim zależy Ci na oddawaniu kolorów to raczej coś z żarnikiem, jak np. Ultrafire Xenon G60 6p
Zależy jeszcze, czy zamierzasz ją nosić w kieszeni fartucha, czy będzie sobie leżała na stoliku w gabinecie.
ODPOWIEDZ