Dzień dobry wszystkim, poszukuję latarki lekarskiej, której światło miało by neutralną barwowo barwę (czyli nie przekłamywało by barw) i miało jednorodną plamkę świetlną. Idealnym rozwiązaniem była by latarka lekarska marki Heine Optotechnik model mini 3000 ale jest zdecydowanie za droga dla mnie. Macie jakiś pomysł. z tego co wiem latarki lekarskie led przekłamują światło a to mnie nie urządza bo nie widać wykładników stanu zapalnego.
Uprzejmie proszę o pomoc.
latarka lekarka
-
- Calineczka
- Kontakt:
Ja zawsze wychodzę z założenia, że profesjonalista ( ) nie powinien oszczędzać na swoich narzędziach. No, ale jeśli jeszcze nas nie stać na "mercedesy" ...
latarkalekarska, markowe latarki LED tej wielkości kosztują niewiele mniejsze kwoty, od tej, którą zaprezentowałeś, świecą dobrze, ale z oddawaniem barw, to mogą być problemy. Zakupy u żółtych kolegów, to ... Nie pozostaje nic innego, jak podpisać się pod opinią Calineczki.
A skoro latarka lekarska, to proponuję riestera ( http://www.riester.pl/category/lampki-diagnostyczne ). Bardzo przyzwoita firma i ma w swojej ofercie tańsze produkty. Niestety, nigdy nie miałem okazji rozmawiać z żadnym lekarzem na temat tych światełek.
latarkalekarska, markowe latarki LED tej wielkości kosztują niewiele mniejsze kwoty, od tej, którą zaprezentowałeś, świecą dobrze, ale z oddawaniem barw, to mogą być problemy. Zakupy u żółtych kolegów, to ... Nie pozostaje nic innego, jak podpisać się pod opinią Calineczki.
A skoro latarka lekarska, to proponuję riestera ( http://www.riester.pl/category/lampki-diagnostyczne ). Bardzo przyzwoita firma i ma w swojej ofercie tańsze produkty. Niestety, nigdy nie miałem okazji rozmawiać z żadnym lekarzem na temat tych światełek.
Dubito ergo sum!
Jeśli przede wszystkim zależy Ci na oddawaniu kolorów to raczej coś z żarnikiem, jak np. Ultrafire Xenon G60 6p
Zależy jeszcze, czy zamierzasz ją nosić w kieszeni fartucha, czy będzie sobie leżała na stoliku w gabinecie.
Zależy jeszcze, czy zamierzasz ją nosić w kieszeni fartucha, czy będzie sobie leżała na stoliku w gabinecie.