co z tym DX?
- Calineczka
- Kontakt:
Bardzo mile mnie zaskoczyliscie Panowie, dziekuje
Taka spontaniczna akcja wyszla, i kto wie, moze za czas blizszy czy dalszy i do tego dojdzie, ze dopracujemy razem jakas bardzo fajna latareczke.Powtorze sie, ale mysle ze naprawde technicznie jest to bardzo mozliwe.Cialo-body-Midi jakie robi wszyscy widzimy, a ja osobiscie uwazam ze to co wymyslil Df do latarki jest genialne i mam nadzieje, ze w niedlugim czasie kazdy kto bedzie chcial zapozna sie z tym, co szykujemy.Wiem ze sie to ciagnie, ale chyba kazdego dnia spedzamy jakis czas nad jakimis poszukiwaniami, pomiarami...nawet oscyloskop zaczal goscic na moim stole i dokladnie patrzymy czym karmimy diode
A odnosnie DX dzisiaj dostalem od nich info(czyzby skonczyli swietowac?) ze oczywiscie nie maja i jak tylko beda mieli to wysla...ale czesc juz podobno wyslali.Dobre i to
Taka spontaniczna akcja wyszla, i kto wie, moze za czas blizszy czy dalszy i do tego dojdzie, ze dopracujemy razem jakas bardzo fajna latareczke.Powtorze sie, ale mysle ze naprawde technicznie jest to bardzo mozliwe.Cialo-body-Midi jakie robi wszyscy widzimy, a ja osobiscie uwazam ze to co wymyslil Df do latarki jest genialne i mam nadzieje, ze w niedlugim czasie kazdy kto bedzie chcial zapozna sie z tym, co szykujemy.Wiem ze sie to ciagnie, ale chyba kazdego dnia spedzamy jakis czas nad jakimis poszukiwaniami, pomiarami...nawet oscyloskop zaczal goscic na moim stole i dokladnie patrzymy czym karmimy diode
A odnosnie DX dzisiaj dostalem od nich info(czyzby skonczyli swietowac?) ze oczywiscie nie maja i jak tylko beda mieli to wysla...ale czesc juz podobno wyslali.Dobre i to
Jak by kto pytał to mam dostęp do firmy która może wykonać serii body ( np. 100 szt ) jedynie wystarczy jeden egzemplarz prototypowy podrzucić i rysunek poglądowy. Dodatkowo anodowanie HA III też mam dostęp ( czas oczekiwania tydzień ). Jestem jak najbardziej za, może wspólnie opracujemy jakiś egzemplarz warty uwagi, który mógł by przyciągać swoją funkcjonalnością i osiągami. Pozdrawiam.
ps. ja na swoją przesyłkę czekam od 30.12.2007 i jeszcze nie doszła
ps. ja na swoją przesyłkę czekam od 30.12.2007 i jeszcze nie doszła
- Calineczka
- Kontakt:
Jestem za, a nawet przeciwSteff.k pisze:Moim zdaniem możnaby pomyśleć też o lampkach rowerowych. Jak polawił się RAVEN to na pl.rec.rowery momentalnie się rozszedł, a był za prawie 600 zł.
Za, bo sam myślę, o zrobieniu sobie w końcu czegoś fajnego na rower,
przeciw, bo jak zaczną się przepychanki jakich typów latarki należy zrobić to g...o z tego będzie, jak wyszło na to..h.pl
Ja osobiście jestem chętny na jakikolwiek rodzaj, ale żeby był naprawdę zrobiony i żeby był z driverem i kontrolerem Flagiusza na który już mi ślinka cieknie od dłuższego czasu.
Pozdrawiam
Aphi
Aphi
DX sie odblokowało i poczta w HK chyba. Coprawda driverka jeszcze nie dostałem a własciwie dwóch ale dziś w skrzyneczce miałem 3 przysyłki z HK JetBeama, akuski od AW i jeszcze oringi z DXa. Wszystko wyslane 20-22.02.08 Zadziwiające. Zastanawiam sie czy to nie przypadkiem nasze służby celne blokuja przesyłki które potrafią "iść" czasem po 3 tygodnie i wiecej.
Dzisiaj dostałem przesyłke z DX, jednak cieszyłem się tylko do momentu otwarcia koperty. Zamiast czterech rzeczy są tylko dwie i to te na których najmniej mi zależało, brakuje latarki i drivera, zamiast nich jest tylko karteczka
na Dx mam "ETA 2/29/2008". Czy ta data znaczy że towar tego dnia dotrze do nich czy zostanie dostarczony do mnie ?Steff.k pisze:ETA - Short for Estimated Time of Arrival ( przewidywany czas przybycia/przylotu)
Skoro jest temat o zakupach w DX, to i ja dołożę tu swoje 3 grosze
Mam! Mam! Mam! Swoją pierwszą latarkę od nich
Zamówienie złożyłem 13 marca (nie piątek, choć Chińczycy twierdzą, że było to 14 ) na latarkę, akumulatorki i ładowarkę. DX postanowiło wysłać mi dwie paczki. Dowcipnisie do pierwszej włożyli ... akumulatorki (mogłem co najwyżej wsadzić je sobie ... ) i to otrzymałem 26 marca, a na resztę otrzymałem dziś (tak z okazji prima aprilis ). Szybciutko podładowałem akumulatorki i ... jestem zadowolony! Coś takiego właśnie chciałem mieć!
Co to za cudo i moją opinię (widzę i minusy) zamieszczę w recenzji, która postaram się napisać w najbliższym czasie!
Dzięki wszystkim za porady!!!
Mam! Mam! Mam! Swoją pierwszą latarkę od nich
Zamówienie złożyłem 13 marca (nie piątek, choć Chińczycy twierdzą, że było to 14 ) na latarkę, akumulatorki i ładowarkę. DX postanowiło wysłać mi dwie paczki. Dowcipnisie do pierwszej włożyli ... akumulatorki (mogłem co najwyżej wsadzić je sobie ... ) i to otrzymałem 26 marca, a na resztę otrzymałem dziś (tak z okazji prima aprilis ). Szybciutko podładowałem akumulatorki i ... jestem zadowolony! Coś takiego właśnie chciałem mieć!
Co to za cudo i moją opinię (widzę i minusy) zamieszczę w recenzji, która postaram się napisać w najbliższym czasie!
Dzięki wszystkim za porady!!!
Dubito ergo sum!
- Calineczka
- Kontakt:
Recenzja była i były kolejne zakupy w DX i tym razem pojawił się problem Wśród kilku drobiazgów powinno być 100 diod (http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1108), a odpowiednio oznaczonej paczuszce było tylko 20 Ktoś miał już taki problem? Jak to skończyło się?
Dubito ergo sum!
Puściłem już chyba ze sześć maili w sprawie mojej reklamacji, pierwszą odpowiedź dostałem dopiero po miesiącu. Mija już trzeci miesiąc, a mój temat dalej nie jest załatwiony.
Zamówiłem ostatnio dwa ogniwa 18650 protected, a przysłali mi UNPROTECTED.
DX zeszło na psy. W tej chwili robię zakupy w KAI. Zrobiłem już kilkanaście zamówień, czekam jeszcze tylko na jedną przesyłkę. Wszystko świetnie zapakowane i dosyć szybko wysłane. Z jednego zakupu zrezygnowałem dwa dni po zakupie. Bezproblemowo odwołali zamówienie i zwrócili pieniążki. Pełny profesjonalizm. Polecam.
Natomiast DX ma u mnie wieeelllkiego NEGATYWA. Teraz kupuję tam tylko takie rzeczy, których nie dostanę na KAI.
Zamówiłem ostatnio dwa ogniwa 18650 protected, a przysłali mi UNPROTECTED.
DX zeszło na psy. W tej chwili robię zakupy w KAI. Zrobiłem już kilkanaście zamówień, czekam jeszcze tylko na jedną przesyłkę. Wszystko świetnie zapakowane i dosyć szybko wysłane. Z jednego zakupu zrezygnowałem dwa dni po zakupie. Bezproblemowo odwołali zamówienie i zwrócili pieniążki. Pełny profesjonalizm. Polecam.
Natomiast DX ma u mnie wieeelllkiego NEGATYWA. Teraz kupuję tam tylko takie rzeczy, których nie dostanę na KAI.