Palnik po zmianie przetwornicy zmienił barwę
-
Palnik po zmianie przetwornicy zmienił barwę
Witam, przede wszystkim chciałbym wszystkich gorąco przywitać, jestem tu nowy.Przed zmianą przetwornicy oba palniki świeciły na biało.Zmieniłem z jednej strony przetwornicę no i właśnie nie wiem dlaczego palnik zmienił kolor na bardziej wpadający w niebieski skoro go nawet nie dotykałem, tylko samą przetwornicę??Czy wymiana obu palników przyniesie jakieś rezultaty, czy będzie nadal to samo??Dodam, że same palniki mają koło 2 lat.Proszę o pomoc i z góry dzięki.Pozdrawiam patryk0102.
Jakie o palniki i jakie przetwornice ? Bo jak chińskie to wielka loteria, nigdy nie wiadomo na co trafisz, co to jest i jak świeci.
Mam teraz w domu nowe planiki 4300 + przetwornice. Mimo wygrzania świecą dziwnie - jeden palnik na żółto z zielonym, drugi palnik na biało z różem i pomarańczem...
Mam też palnik 6000 który świeci jak 8000 - w piiiiiii niebieskiego.
Mam teraz w domu nowe planiki 4300 + przetwornice. Mimo wygrzania świecą dziwnie - jeden palnik na żółto z zielonym, drugi palnik na biało z różem i pomarańczem...
Mam też palnik 6000 który świeci jak 8000 - w piiiiiii niebieskiego.
Ostatnio zmieniony piątek 08 kwie 2011, 22:09 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Cena przetwornic tutaj chyba nie gra roli. Mam przetwornice SLIM które chodzą po 90 - 100 zł sztuka - tandeta, sieją okropnie po eterze, jedna siadła przy pierwszym zapłonie.
Mam przetwornice sprzedawane jako Siemens - tandeta. Trzy sztuki poszły po niecałej godzinie pracy - powód - błędy montażowe.
Miałem też w rękach xenony sprzedawane na allegro jako "licencja Philipsa" Nie różnią się wewnątrz niczym od tych po 30 zł. Sianie po eterze i tyle...
Sądzę że najlepsze wyjście to zakup markowych przetwornic Boscha, Valeo itp.
Mam przetwornice sprzedawane jako Siemens - tandeta. Trzy sztuki poszły po niecałej godzinie pracy - powód - błędy montażowe.
Miałem też w rękach xenony sprzedawane na allegro jako "licencja Philipsa" Nie różnią się wewnątrz niczym od tych po 30 zł. Sianie po eterze i tyle...
ILPT
Kolega zauważyłem ma niesamowitego pecha ciągle tylko coś mu się trafia popsutego, siejącego lub jakieś inne dziwy...skaktus pisze:Cena przetwornic tutaj chyba nie gra roli. Mam przetwornice SLIM które chodzą po 90 - 100 zł sztuka - tandeta, sieją okropnie po eterze, jedna siadła przy pierwszym zapłonie.
Sprzedaliśmy już kilkaset zestawów, osobiście mam zainstalowane xenony od 4 lat i ich żywotność to ok 2 lat pracy - przynajmniej ta wynikająca z mojego i większości klientów którym sprzedajemy doświadczenia. Co do przetwornic robiłem testy siania i różnice są znaczące.
Pozdrawiam i życzę więcej szczęscia w kolejnych zakupach