rrobsonm pisze:u mnie takie http://www.dealextreme.com/p/22000mcd-b ... pack-20249 z kaidomain dają w diodę 70mA i padają jak muchy. Ale jakość diod jest bardzo dobra. Na oko są lepsze od jeled (świecą szerzej). A wg candlepowerforums jeled ma sprawność powyżej 80lm/w.
Co rozumiesz przez "padają jak muchy"? Rozlatują się? Krótko świecą? Ilość lumenów podawałem szacunkowo i porównawczo, w każdym razie te tanie plastikowe breloki naprawdę jasno i ładnie świecą. A informacjami zawsze chętnie się z forumowiczami podzielę, też się mogą komuś przydać, szczególnie że jak światło nieraz najbardziej potrzebne ma się nieraz przy sobie tylko takie coś, a nie szperacz-tym bardziej warto wiedzieć, co wybrać.
Sprawdzimy, 2 zł łatwo odżałować A cieszę się, że zakup mam na miejscu, bo wiecie jest jest-głównym wołem roboczym bywa to, co jest pierwsze pod ręką. I bez światełka przy kluczykach czułem się, jak bez ręki - teraz pewnie szybko przejdzie intensywne testy
Tylko cena zabija. A tak w temacie - brelok z DXa (plastikowy, zielony z fotki na poprzedniej stronie) cały czas mam przy kluczach od samochodu (już ponad rok), ojciec ma taki sam model z kolejnej dostawy przy kluczach od swojego wozu - używane okazjonalnie cały czas działają, mój dość często jest używany, więc zauważalnie słabiej już świeci, ale nadal jest w pełni użyteczny. Dodam, że parę razy chodził włączony pstryczkiem jako latarka po kilka minut i nic się nie działo złego.
I zapewne blisko tyleż krócej (w wymiarze użyteczności oczywiście, a nie na wykresie). To po prostu inna kategoria.
DXowy daje radę w terenie - sprawdzone to jest prawie szperacz w ciemnościach. Można też mu wymienić baterie na 1x2032 - świeci słabiej, ale dłużej i bardziej ,,płasko" w czasie.