Podziel się swoim smutkiem
Bez karty pojazdu ale pewnie i tak będą problemy z wyrobieniem duplikatów:(
Po pracy jadę do wydziału komunikacji, mam nadzieję że coś załatwię.
A autko stoi pod domem u mnie na wsi, sąsiedzi pilnują
Po pracy jadę do wydziału komunikacji, mam nadzieję że coś załatwię.
A autko stoi pod domem u mnie na wsi, sąsiedzi pilnują
Ostatnio zmieniony wtorek 15 mar 2011, 19:11 przez Blitzer, łącznie zmieniany 1 raz.
Blitzer, poza stratą czasu w Urzędzie i kosztem wydania wtórnika nie powinieneś napotkać większych problemów. Przerabiałem to na początku roku.
Kol. Małżonka była uprzejma posiać gdzieś dowód rejestracyjny, w komplecie z polisą ubezpieczeniową samochodu (pod choinką znalazła nową, przepastną torebkę )
Ze względów bezpieczeństwa wymieniłem równiez numery rejestracyjne.
Kosztowało drożej, ale śpię spokojnie.
Miękki dowód i nowe tablice dostałem od ręki. Oczywiście stare musiałem zdać.
Na stały dowód czekałem dwa tygodnie i odebrałem bez kolejki.
Potem tylko wizyta w ubezpieczalni i podpisanie aneksu do umowy ubezpieczeniowej.
Niezbyt miła przygoda, ale będzie dobrze
Kol. Małżonka była uprzejma posiać gdzieś dowód rejestracyjny, w komplecie z polisą ubezpieczeniową samochodu (pod choinką znalazła nową, przepastną torebkę )
Ze względów bezpieczeństwa wymieniłem równiez numery rejestracyjne.
Kosztowało drożej, ale śpię spokojnie.
Miękki dowód i nowe tablice dostałem od ręki. Oczywiście stare musiałem zdać.
Na stały dowód czekałem dwa tygodnie i odebrałem bez kolejki.
Potem tylko wizyta w ubezpieczalni i podpisanie aneksu do umowy ubezpieczeniowej.
Niezbyt miła przygoda, ale będzie dobrze
Niestety nie udało się tego wczoraj załatwić.
W wydziale komunikacji wymagają badania technicznego i polisy OC które zaginęły razem z dowodem rejestracyjnym.
Zaświadczenie ze stacji diagnostycznej dostałem bez problemu, gorzej z duplikatem polisy. Pani stwierdziła że mi nie zrobi bo nie umie i mam przyjechac jutro...
Voit jaki jest koszt nowych tablic??
W wydziale komunikacji wymagają badania technicznego i polisy OC które zaginęły razem z dowodem rejestracyjnym.
Zaświadczenie ze stacji diagnostycznej dostałem bez problemu, gorzej z duplikatem polisy. Pani stwierdziła że mi nie zrobi bo nie umie i mam przyjechac jutro...
Voit jaki jest koszt nowych tablic??
Blitzer, moja polisa zawsze leży w domu.
W dowodzie rejestracyjnym wożę tylko dowód zawarcia ubezpieczenia.
Taki kwitek wydany wraz z polisą, na firmowym druku i z pieczeciami ubezpieczyciela.
Więc z polisą nie było problemu.
Koszt wydania nowych tablic i dowodu rejestracynego to 180 pln.
Sporo, ale biorąc pod uwagę, że ewentualny nieuczciwy znalazca dokumentu ma wszystkie dane samochodu, adres zamieszkania właściciela (parkowania samochodu), numery rejestracyjne zgodne z dowodem i dokument potwierdzający ubezpieczenie - uznałem że lepiej będzie ponieść ten koszt.
Przed wizytą w Urzędzie zadzwoniłem na infolinie i umówiłem się na wizytę.
Przyznaję, że doznałem cieżkiego zwisu szczęki!
O określonej godzinie w wyznaczonym okienku pani poprosiła mnie do siebie i załatwiłem sprawę bez czekania i nerwów.
Dzięki panu z infolinii wiedziałem co mam ze sobą mieć, aby sprawę załatwić od ręki.
Muszę przyznać, że gdański Urząd pod kontem obsługi klientów uczynił ogromny krok w dobrym kierunku.
W dowodzie rejestracyjnym wożę tylko dowód zawarcia ubezpieczenia.
Taki kwitek wydany wraz z polisą, na firmowym druku i z pieczeciami ubezpieczyciela.
Więc z polisą nie było problemu.
Koszt wydania nowych tablic i dowodu rejestracynego to 180 pln.
Sporo, ale biorąc pod uwagę, że ewentualny nieuczciwy znalazca dokumentu ma wszystkie dane samochodu, adres zamieszkania właściciela (parkowania samochodu), numery rejestracyjne zgodne z dowodem i dokument potwierdzający ubezpieczenie - uznałem że lepiej będzie ponieść ten koszt.
Przed wizytą w Urzędzie zadzwoniłem na infolinie i umówiłem się na wizytę.
Przyznaję, że doznałem cieżkiego zwisu szczęki!
O określonej godzinie w wyznaczonym okienku pani poprosiła mnie do siebie i załatwiłem sprawę bez czekania i nerwów.
Dzięki panu z infolinii wiedziałem co mam ze sobą mieć, aby sprawę załatwić od ręki.
Muszę przyznać, że gdański Urząd pod kontem obsługi klientów uczynił ogromny krok w dobrym kierunku.
Sprawdzałem nowe sterowniki, które dzisiaj przyszły z DXa. Jeden pięknie zadymił zaraz po podłączeniu zasilania.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/