DealExtreme - zakupy
Zamówiłem latarkę i aku ale DX czeka na dostawę latarki od dostawcy być może trzeba będzie jeszcze czekać z tydzien albo dwa. Jeżeli zamówie do tego zamówienia jeszcze powiedzmy dwie rzeczy i poproszę ich o wysłanie to czy wyślą mi te dwie dodatkowe rzeczy plus aku a na latarkę będę mógł dalej czekać czy całe zamówienie będzie czekało aż dotrze ta nieszczęsna latarka?
Witam zgromadzonych
i ja się przyłączę do podzielenia się pierwszymi potyczkami z DXem.
Zrobiłem pierwsze zamówienie; tak 'na próbę', za ~8$. Bez trackingu, przy tej kwocie wiadomo...
Heh, pechowe te zamówienia z drugiej połowy stycznia widzę (-> Saud). Zamówienie złożone 19.stycznia. 'Order' został 'splited': pierwszy 'shipment' został zrobiony rzekomo 24.stycznia, drugi 19.lutego ... ale do dziś dnia nic nie zostało dostarczone.
Trochę szkoda; o te 8$ nie będę się szarpał, nie chce mi się. Po prostu - kolejnych zamówień, na hmmm sporo większe kwoty, już DX ode mnie nie dostanie.
'propos: wie ktoś (ze sporądawką pewności) - jak się ma sprawa vatów, ceł itp? Zależne to jest od wartości przesyłki (czy jest jakiś próg 'bez opłaty'), zamawianego przedmiotu, czy inny pies?...
pozdrawiam
i ja się przyłączę do podzielenia się pierwszymi potyczkami z DXem.
Zrobiłem pierwsze zamówienie; tak 'na próbę', za ~8$. Bez trackingu, przy tej kwocie wiadomo...
Heh, pechowe te zamówienia z drugiej połowy stycznia widzę (-> Saud). Zamówienie złożone 19.stycznia. 'Order' został 'splited': pierwszy 'shipment' został zrobiony rzekomo 24.stycznia, drugi 19.lutego ... ale do dziś dnia nic nie zostało dostarczone.
Trochę szkoda; o te 8$ nie będę się szarpał, nie chce mi się. Po prostu - kolejnych zamówień, na hmmm sporo większe kwoty, już DX ode mnie nie dostanie.
'propos: wie ktoś (ze sporądawką pewności) - jak się ma sprawa vatów, ceł itp? Zależne to jest od wartości przesyłki (czy jest jakiś próg 'bez opłaty'), zamawianego przedmiotu, czy inny pies?...
pozdrawiam
takron pewności nie ma ale może to Ci pomożetakron pisze:'propos: wie ktoś (ze sporądawką pewności) - jak się ma sprawa vatów, ceł itp? Zależne to jest od wartości przesyłki (czy jest jakiś próg 'bez opłaty'), zamawianego przedmiotu, czy inny pies?...
pozdrawiam
ale szczęściarz z ciebie a na duże kwoty?rrobsonm pisze:moje paczki wyleciały z HK 3 i 4 marca, a w domu były u mnie 8 i 9. W odwrotnej kolejności
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9