Witam.
Niedawno straciłem swoją starą SureFire L1, więc chciałbym prosić was o pomoc w wyborze nowej latarki. Do najbliższego poniedziałku muszę zdecydować się i ją zamówić.
Przeszukując oferty różnych sklepów wpadł mi w oko EagleTac T20C2 XP-G R5 OP oraz Sunwayman M20C. No i zastanawiam się co wybrać, albo czy istnieje jakaś lepsza alternatywa dla tych latarek.
Moje wymagania to:
- na latarkę mogę wydać tak do 250 zł ewentualnie 300 zł gdyby było coś naprawdę wartego
- zasilanie chyba 18650 (ze względu na moc) chociaż innych też nie wykluczam.
- strumień światła odpowiedni na EDC. Lekko rozproszony ale też z przyzwoitym zasięgiem .
(przeszukując forum wyczytałem, że diody XP-G R5 dają dosyć rozproszone światło. A reflektor teksturowany OP będzie lepszy na EDC. Jeżeli mylę się to mnie poprawcie)
- latarka ma być moim EDC na wiosce, więc czasem będzie potrzeba przyświecić gdzieś dalej niż to normalnie w mieście bywa.
- minimum 2 tryby świecenia. Low ma być low żeby nie wypaliło mi oczu jak będę czegoś w plecaku czy samochodzie szukał (strobo sos itp. są nie istotne)
- ma to być EDC noszone na pasku wiec dobrze było by żeby miała klips
- rozmiar im mniejszy tym lepszy. Najlepiej coś w stylu SF L1 (115 mm) ale na akumulatorach 18650 pewnie będzie ciężko.
Proszę o wasze opinie na temat tych latarek albo o propozycje innych.
EagleTac T20C2 MKII czy coś innego???
Witaj
Z zaproponowanych przez Ciebie polecam Sunwayman-a, bo ma tryby zmieniane pierścieniem a miałem możliwośc się przekonać, że to bardzo wygodne rozwiązanie
Jeśli chcesz coś mniejszego to może ITP A4 ale ona jest zasilana 17670 i świeci dużo słabiej.
Masz rację, że xp-g dają sporo światła na boki.
Reflektor OP daje światło bardziej rozproszone, z mniejszą liczbą artefaktów a SMO daje większy zasięg.
Z zaproponowanych przez Ciebie polecam Sunwayman-a, bo ma tryby zmieniane pierścieniem a miałem możliwośc się przekonać, że to bardzo wygodne rozwiązanie
Jeśli chcesz coś mniejszego to może ITP A4 ale ona jest zasilana 17670 i świeci dużo słabiej.
Masz rację, że xp-g dają sporo światła na boki.
Reflektor OP daje światło bardziej rozproszone, z mniejszą liczbą artefaktów a SMO daje większy zasięg.