Projekt dłubałem w ramach rzadkich chwil czasu wolnego, więc długo to trwało, ale wreszcie udało się doprowadzić do końca. Przetwornica na SG3525. 50kHz.
Przed zmianą zasilania świeciła tak:
a po zmianie tak:
Balans bieli (5500K) i reszta ustawień w trybie ręcznym.
Pobór prądu 1.5A przy 12V, czyli ciut za słabo. Nieznacznie za duża indukcyjność dławika wyjściowego.
Arku, dzięki za pomoc przy wylutowaniu tranzystorów z płyty głównej
konwersja świetlówki 1x18W na zasilanie 12V
- Calineczka
- Kontakt:
Tak, trafo i dławik nawijane ręcznie. Trochę z tym było zabawy
Na fotce połowa wtórnego i pierwotne.
Mój jest projekt płytki w wersji z elementami SMD, natomiast schemat nie jest mój, więc zamieszczam z wyraźnym zastrzeżeniem, że pochodzi z portalu elektroda.pl.
Edycja: poprawiłem załączniki. Pikom, dziękuję.
Na fotce połowa wtórnego i pierwotne.
Mój jest projekt płytki w wersji z elementami SMD, natomiast schemat nie jest mój, więc zamieszczam z wyraźnym zastrzeżeniem, że pochodzi z portalu elektroda.pl.
Edycja: poprawiłem załączniki. Pikom, dziękuję.
- Załączniki
-
- schemat przetwornicy - źródło: elektroda.pl
- swietlowka_sg3525_8332_numery.jpg (68.09 KiB) Przejrzano 7612 razy
Ostatnio zmieniony poniedziałek 07 mar 2011, 09:39 przez swietlik, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie możemy wykasować "znaku wodnego" z obrazka zamieszczonego w ten sposób jak to zrobiłeś (czyli dodawanie obrazka w trybie edycji postu). Ale jak wstawisz go tak jak zdjęcie uzwojenia numer 2 - czyli jako załącznik, to powinno być bez napisu swiatelka.pl
Druga fotka uzwojenia to nie bug - to dodał Ci się załącznik
Druga fotka uzwojenia to nie bug - to dodał Ci się załącznik
Pozdr.
Pikom
Pikom
Dzięki za miłe słowo
Co do tego konkretnego schematu to nie chodziło mi o miejsce na napis tylko o to, że ten rysunek jest zapożyczony z zewnątrz. W przypadku gdy jestem autorem jakiejś fotki, mam do niej wszystkie prawa i dzieląc się nią z innymi Internautami przez publikację na światełka.pl uważam oznaczenie takiej fotki nazwą serwisu za coś normalnego i pożądanego. Natomiast w przypadku dokumentu zapożyczonego z zewnątrz wolałem tego uniknąć i podać źródło.
Pozdrawiam
Co do tego konkretnego schematu to nie chodziło mi o miejsce na napis tylko o to, że ten rysunek jest zapożyczony z zewnątrz. W przypadku gdy jestem autorem jakiejś fotki, mam do niej wszystkie prawa i dzieląc się nią z innymi Internautami przez publikację na światełka.pl uważam oznaczenie takiej fotki nazwą serwisu za coś normalnego i pożądanego. Natomiast w przypadku dokumentu zapożyczonego z zewnątrz wolałem tego uniknąć i podać źródło.
Pozdrawiam