Brinyte CREE XML T6 1000lm - idealna dla Policji?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
kazik_23

Post autor: kazik_23 »

DNF
a to takie trudne choćby sreberkiem z czekolady i pasta termoprzewodząca wypełnić

oczywiście sreberko od świstaka co siedzi i nie zawija-bo.... sreberka były kradzione;)[/b]
DNF

Post autor: DNF »

Dla mnie nie, ale nie wiadomo kto jakie ma zdolności, więc trzeba przyjąć wszystkie możliwości.
Zreszta ja mam swoje uprzedzenia do latarek z modułami :)
szymonsad

Post autor: szymonsad »

Bardzo dziękuję za dotychczasowe opinie, nawet małe spory, to tylko z pożytkiem dla mnie i dla kolejnych poszukujących :)
Przeczytałem cały wątek uważnie i utwierdziłem się w przekonaniu, że albo kupię jakiegoś SOLARFORCE:
http://www.solarforce-sales.com/product ... s=1&id=157 - korpus
http://www.solarforce-sales.com/product ... s=28&id=31 - emiter (normalnie zaraz fachowiec będę :)
albo jednak coś zmodowanego. Z opinii na forum stwierdzam, że z DX i Kaidomana jest loteria, niepotrzebne mi nerwy przy zakupie latarki, a Solarforce na ogół jest zachwalany.
Stąd moje przedostatnie już do Was pytanie w tym temacie:
Jakiś fajny, pewny mod - to od Tonia na przykład, albo Wy coś robicie???
Jakiś fajny solar - ew opinie o tych solarach ciut wyżej. Taki emiter czy jednak inny? (bo jednak wojna jest między XML a XPG - co ostatecznie?
DNF

Solarforce to dobry wybór. Jedynie będziesz musiał trochę odprowadzenie ciepła poprawić,
ale nie będziesz mieć z tym większych problemów :)
Co do modów.. Musisz polować w sklepiku :)
Jeśli chodzi o XP-G oraz XM-L. Moim zdaniem, pełnego potencjału XM-L się nie wyciągnie z D26, a już na pewno nie, bez gruntownego przerobienia odprowadzenia ciepła.
XP-G to rozsądny wybór na początek.
Pozdrawiam
DNF
kisi

Post autor: kisi »

szymonsad, a ja bym poważnie rozważył propozycję kolegi greg. Co prawda nie znam jego latarek jak robione itp, ale to co oferuje jest ciekawą propozycją bo:
- oferuje 4 regulowane dowolnie tryby
- fajny tryb ostrzegający użytkownika przed całkowitym rozładowaniem aku (masz czas na spokojną wymianę albo powrót w bezpieczne miejsce)
- cena nie jest aż tak bardzo wygórowana
- bierz pod uwagę latarkę z powłoką galwaniczną HAIII jak już
- latarka lekko zmodowana więc też na plus
- XM-L świeci ładnie szeroko - zresztą sam zobacz jak wygląda porównanie XPG do XM-L

Oczywiście to co sam wybrałeś też będziesz zadowolony - pozostaje tylko kwestia tego co lepsze dla twoich zastosowań.
TDK

Post autor: TDK »

Szymonsad, jeśli myślisz o zasilaniu 18650, to warto mieć diodę xm-l. Nawet jeśli wpuścisz w nią tylko 2A, to i tak żadna xp-g jej nie podskoczy.
DNF oczywiście ma rację, że Solarforce z modułem D26 nie wykorzysta potencjału diody xm-l, dlatego ja jednak brałbym inną latarkę, z lepszym body i szerszym refem. Rozważyłbym latarkę od Tonia (wychodzi mniej niż 60 dolarów) albo jakąś inną, ale jednak z diodą xm-l.
szymonsad

A która z tych dwóch będzie lepsza?
ta od Tonia:
http://allegro.pl/nowosc-brinyte-cree-x ... 49802.html
czy od grega?
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5611

generalnie porównałem sobie filmiki i zdjęcia XML I XPG i jednak wolę tę mocniejszą. Szkopuł tylko w tym aby dobrze teraz wybrać :)
Awatar użytkownika
donpablox

Post autor: donpablox »

Grega ma fajniejszy sterownik i body niebo lepsze.
karlosboy

Post autor: karlosboy »

L2P zdecydowanie na XM-L i trybami wedle uznania ;)
Luigi

Post autor: Luigi »

Kolejny głos na Solarforce :)
Na jej korzyść przemawia możliwość zaprogramowania trybów oraz zabezpieczenie akumulatorka - można stosować akusy niezabezpieczone i nie zgaśnie bez ostrzeżenia.
Poza tym Solarforce to marka znana i często polecana przez ludzi, którzy wiedzą, co piszą :)
szymonsad

Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Ostatecznie zdecydowałem się na zmodowany solarforce l2p. Będę teraz polował na akusy panasonica 2900 mAH oraz wf-188 i będzie komplecik. Jak tylko latareczka dojdzie pochwalę się zdjęciami i wrażeniami - jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!
Ostatnio zmieniony niedziela 27 lut 2011, 16:21 przez szymonsad, łącznie zmieniany 1 raz.
DNF

Jeśli ktokolwiek pomógł-wiadomo co :wink:
szymonsad

Pomagajki kliknięte, dziękuję za wszystkie wypowiedzi! Wątek uważam za zakończony, kupuję solarforca od grega. Ale jeszcze na pewno wrzucę tu zdjęcia z działania mojej najdroższej latarki w życiu (dotychczasowym rzecz jasna) :)
Solarforce L2P z diodą XM-L T6 1C by greg
DNF

Podziękował i czekamy na opis wrażeń! :)
szymonsad

Recenzja latareczki tutaj.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ