[FOTORELACJA] Skyline I mod
[FOTORELACJA] Skyline I mod
Ogólnie strasznie się dużo naczytałem na temat problemów z modyfikacją tej latarki, a dokładnie mam tu ma myśli wyjmowanie sterownika.
Co prawda elektryk/elektronik ze mnie żaden ale szkoda było mi uszkadzać driverek, tak więc postanowiłem nieco inaczej się za niego zabrać aby nie powodować nie potrzebnych strat
Może mój patent się przyda więc zamieszczam zdjęcia
Na końcu efekt finalny, ogólnie miernik pokazuje mi że z akusa idzie 0,95A w trybie maksymalnym więc lampka staje się troszkę bardziej wydajna od seryjnej
Sterownik przyzwoity chodź czasami są problemu z ustawieniami trybów, będzie trzeba tu zrobić porządny przełącznik gdyż elektroniczny tu nie działa.
pozdrawiam
Co prawda elektryk/elektronik ze mnie żaden ale szkoda było mi uszkadzać driverek, tak więc postanowiłem nieco inaczej się za niego zabrać aby nie powodować nie potrzebnych strat
Może mój patent się przyda więc zamieszczam zdjęcia
Na końcu efekt finalny, ogólnie miernik pokazuje mi że z akusa idzie 0,95A w trybie maksymalnym więc lampka staje się troszkę bardziej wydajna od seryjnej
Sterownik przyzwoity chodź czasami są problemu z ustawieniami trybów, będzie trzeba tu zrobić porządny przełącznik gdyż elektroniczny tu nie działa.
pozdrawiam
- Calineczka
- Kontakt:
karlosboy, rozumiem, że chodzi Ci o patent wyciągania sterownika za pomocą przylutowanego doń kabla? Myślałem o tym kiedyś, sposób ten niesie za sobą niestety pewne ryzyko. Czasem miedź do której sie lutujesz trzyma się jedynie na kleju(przyklejona do laminatu) i ew. kilku przelotkach. Samo grzanie/dolutowywanie do padu dodatniego czegokolwiek może osłabiać właściwości kleju, zdarza się przecież że od przegrzania ściezki odchodzą. Wniosek: używać metody z głową, rozwagą i świadomością ew. konsekwencji
GRATULUJĘ udanej modyfikacji
GRATULUJĘ udanej modyfikacji
Witam
Wystarczy jeden miernik, choć w przypadku sterowników "liniowych" jak df/Cali czy opartych na AMC, jak aktualny df oraz popularne AMC, w zasadzie pobór prądu z ogniwa odpowiada prądowi diody, różnica to około 1mA.
Pozdrawiam
Wystarczy jeden miernik, choć w przypadku sterowników "liniowych" jak df/Cali czy opartych na AMC, jak aktualny df oraz popularne AMC, w zasadzie pobór prądu z ogniwa odpowiada prądowi diody, różnica to około 1mA.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- Calineczka
- Kontakt:
karlosboy, tak jak wspomniał Pyra nie ma co mierzyć sprawności, wszystko oprócz kilku mA idzie w LED-a, a rezystancja szeregowa driverka jest na poziomie 0,15 OHM-a może, jak chcesz policzyć. Generalnie ile pokazuje miernik przy zwieraniu amperomierzem minusa akku do obudowy-tyle idzie w LED-a jak masz dobry włącznik w zakrętce