Pamiętaj tylko, żeby zapewnić mu odpowiednie chłodzenie, by mógł działać długo i stosunkowo szczęśliwie.armako pisze:A do mnie dotarł kilka dni temu ten moduł. Przyznam, że jestem pod wrażeniem. Tak mocnego światła latarki jeszcze nie widziałem.
Co sobie ostatnio kupiliście?
Zastosowałem blaszkę miedzianą pomiędzy refa a moduł. Ale i tak wydaje mi się, że przy tej ilości światła to może być za mało. Zresztą w większości przypadków wystarcza mi tryb średni, staram się nie nadużywać najwyższego.Tomeqp pisze: Pamiętaj tylko, żeby zapewnić mu odpowiednie chłodzenie, by mógł działać długo i stosunkowo szczęśliwie.
Edit.
W najmocniejszym trybie pobór prądu ze świeżo naładowanego akumulatora 1,5A - trochę słabo, więc dioda nie powinna się za mocno grzać. Światła jest dużo więcej niż z SSC P7 przy podobnym podobnym prądzie z aku.
Ostatnio zmieniony wtorek 22 lut 2011, 09:04 przez armako, łącznie zmieniany 2 razy.
U mnie ładowarka UltraFire WF-188. Zdążyłem już naładować dwa ogniwa 18650. Ładowarka grzeje się trochę podczas pracy, ale ogniwa są chłodne (ładowane prądem 650mA). Zostawiłem ogniwa na noc - rano ładowarka była już chłodna, a ogniwa były już naładowane i miały odpowiednio 4,15V i 4,16V.
pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
dziękuję
i do widzenia
yano
Imax B6
Fajny jest! Teraz sporo teorii trzeba łyknąć
Z tym się akurat nie zgodzę , miałem stary BC500 - po pewnym czasie ułamywał się zaczep (w dwóch sztukach tak samo) , teraz mam nowy BC500 z mocowanie na "twist" i jest OKkarlosboy pisze:Fajny zestaw, szkoda tylko że Sigma nie jest już tak dobra jak kiedyś.
Wyższych modeli nie znam bo rower "od święta"
elektroda.pl
Witam
Wczorajszy wypad na zakupy zaowocował powiększeniem kolekcji
Luke Skywalcer w mundurze rebelii z miotaczem haków, po strąceniu jego śmigacza śnieżnego, Wooke Chewbacca ze sceny zniszczenia sondy imperium na planecie Hoth i...... podrasowany transporter Coreliański YT1300 zwany przez wtajemniczonych Sokołem Milenium, wygrany przez Hana Solo od Lando Carlisiana w karty (metalowy).
Pozdrawiam
Wczorajszy wypad na zakupy zaowocował powiększeniem kolekcji
Luke Skywalcer w mundurze rebelii z miotaczem haków, po strąceniu jego śmigacza śnieżnego, Wooke Chewbacca ze sceny zniszczenia sondy imperium na planecie Hoth i...... podrasowany transporter Coreliański YT1300 zwany przez wtajemniczonych Sokołem Milenium, wygrany przez Hana Solo od Lando Carlisiana w karty (metalowy).
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Teraz mam komplet - Skyline I oraz II Ale już widzę, że trzeba będzie wymienić driverek tak jak w II, bo ze świeżego 18650 ledwo 0,7A ciągnie
(foto ze strony producenta zapożyczone)
(foto ze strony producenta zapożyczone)
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01