Pytanie o laser
-
Pytanie o laser
Posiadam laser czerwony montowany na karabinek. Problem w tym że z odległości 50m plamka ma średnicę ok 10cm. Czy jest jakiś sposób żeby tą plamkę pomniejszyć? Czy w grę wchodzi zakup nowej diody czy może też da się zamontować jakąś soczewkę skupiającą jego promień?. Bardzo proszę o porady.
Hej,
Żeby ktokolwiek mógł coś sensownego odpowiedzieć na Twoje pytanie powinieneś dać jakiś najmniejszy choćby ślad informacji jaki "laser czerwony montowany na karabinek" posiadasz... A już kilka fotek plus link do strony producenta / datasheetów / strony sklepu gdzie kupiłeś to byłby wypas
Żeby ktokolwiek mógł coś sensownego odpowiedzieć na Twoje pytanie powinieneś dać jakiś najmniejszy choćby ślad informacji jaki "laser czerwony montowany na karabinek" posiadasz... A już kilka fotek plus link do strony producenta / datasheetów / strony sklepu gdzie kupiłeś to byłby wypas
Pozdr.
Pikom
Pikom
Kolega napisał że plamka ma 10cm z 50m i że nie jest regulowany. Wniosek. Obecny nadaje się jako zabawka dla kota, a kolega powinien sobie kupić porządny laser z regulacją plamki. Choć jako bardziej wyzwanie do DIY - spróbuj tego http://www.dealextreme.com/p/red-laser- ... m-5mw-5914 . Kiedyś kupiłem jeden i ślicznie ogniskował.
-
http://allegro.pl/taktyczny-laser-jg-4a ... 70591.html
mam bardzo podobny, marki brons, regulacja w pionie i poziomie, zasilane na 1 CR123 A
Kodi nie wiem czy nie straciłbym w tym przypadku możliwości regulacji ponieważ dioda w moim jest oparta na 2 śrubach które delikatnie zmieniają jego położenie.
mam bardzo podobny, marki brons, regulacja w pionie i poziomie, zasilane na 1 CR123 A
Kodi nie wiem czy nie straciłbym w tym przypadku możliwości regulacji ponieważ dioda w moim jest oparta na 2 śrubach które delikatnie zmieniają jego położenie.
-