Prośba o poradę
-
Prośba o poradę
Jako że to mój pierwszy post serdecznie witam wszystkich userów oraz władze forum;)
Wiem jak irytujące jest zakładanie tematów po raz dwudziesty w stylu co kupić za 100zł, ale widzę że na rynku latarek co chwila pojawiają się nowości. Latarkę chcę zamontować na karabinku pneumatycznym żeby służyła mi do nHFT. Co do wymagań które latarka spełniać powinna:
- korpus najlepiej o średnicy jedno calowej z racji montażu na lunecie, oczywiście korpus nie na całej długości musi mieć tą średnicę wystarczy mi odcinek 3cm ( a jednocalowy montaż już posiadam i nie musiałbym kombinować)
- wymiary: na pewno nie kieszonkowa i na pewno nie wielki szperacz z racji na zbyt dużą wagę, głównie będzie stosowana w lesie nocą
- jeżeli chodzi o siłę światła to jak największa oczywiście wiem o tym że w tej cenie zbyt dużego wyboru miał nie będę
-cena max. 150zł
-dostępność w polsce
O latarkach wiem na prawdę bardzo mało więc proszę o wyrozumiałość. Jestem również otwarty na propozycje tutejszych forumowaych specjalistów którzy modyfikują fabryczne produkty. Chętnie zakupię też używany strawdzony sprzęt.[/code]
Wiem jak irytujące jest zakładanie tematów po raz dwudziesty w stylu co kupić za 100zł, ale widzę że na rynku latarek co chwila pojawiają się nowości. Latarkę chcę zamontować na karabinku pneumatycznym żeby służyła mi do nHFT. Co do wymagań które latarka spełniać powinna:
- korpus najlepiej o średnicy jedno calowej z racji montażu na lunecie, oczywiście korpus nie na całej długości musi mieć tą średnicę wystarczy mi odcinek 3cm ( a jednocalowy montaż już posiadam i nie musiałbym kombinować)
- wymiary: na pewno nie kieszonkowa i na pewno nie wielki szperacz z racji na zbyt dużą wagę, głównie będzie stosowana w lesie nocą
- jeżeli chodzi o siłę światła to jak największa oczywiście wiem o tym że w tej cenie zbyt dużego wyboru miał nie będę
-cena max. 150zł
-dostępność w polsce
O latarkach wiem na prawdę bardzo mało więc proszę o wyrozumiałość. Jestem również otwarty na propozycje tutejszych forumowaych specjalistów którzy modyfikują fabryczne produkty. Chętnie zakupię też używany strawdzony sprzęt.[/code]
krzysiek6099, Witaj!
to raczej większość latarek zasilanych 18650 będzie miała korpus w okolicy 25mm, z tego względu że samo ogniwo ma fi18.krzysiek6099 pisze:korpus najlepiej o średnicy jedno calowej
chodzi Ci o duży zasięg raczej? bo "siłę" może mieć ogromną a świecić bliskokrzysiek6099 pisze:siłę światła to jak największa
Pozdrawiam
-
nie napisałeś jak ma być zasilana latarka? i jaki czas ma bez zmiany baterii będziesz jej używał? czy w cenie 150zł jest sama latarka czy z ładowarką i ogniwami. Jak wiadomo najlepszy wybór zasilania to ogniwa 18650, w Twoim przypadku również jedną z lepszych diod będzie R2.
dosyć niedrogim rozwiązaniem ze sporym zasięgiem jest
http://www.dealextreme.com/p/uniquefire ... 123a-16538
w 150 zł spokojnie zmieścisz się z latarką ogniwami i ładowarką.
dosyć niedrogim rozwiązaniem ze sporym zasięgiem jest
http://www.dealextreme.com/p/uniquefire ... 123a-16538
w 150 zł spokojnie zmieścisz się z latarką ogniwami i ładowarką.
Pozdrawiam
-
-
Witam
A ja Ci doradzę coś takiego
http://www.dealextreme.com/p/uniquefire ... 8650-39819
Wiem że nie spełnia niektórych Twoich wymagań (waga, dostępność) ale sam mam taką. Do "nocnika" ideał. U mnie siedzi na Hatsanie90, czyli na kopiącym łobuzie
Miesiąc temu porównywałem z kilkunastoma innymi i powiem tylko jedno.
Koledzy byli w szoku. Kilku z Ultrafire powiedziało że przepłacili jak się dowiedzieli cene.
Z tego przedziału cenowego lepszej nie znajdziesz. Za 150PLN będziesz miał światełko, ładowarkę i 2 ogniwa.
A ja Ci doradzę coś takiego
http://www.dealextreme.com/p/uniquefire ... 8650-39819
Wiem że nie spełnia niektórych Twoich wymagań (waga, dostępność) ale sam mam taką. Do "nocnika" ideał. U mnie siedzi na Hatsanie90, czyli na kopiącym łobuzie
Miesiąc temu porównywałem z kilkunastoma innymi i powiem tylko jedno.
Koledzy byli w szoku. Kilku z Ultrafire powiedziało że przepłacili jak się dowiedzieli cene.
Z tego przedziału cenowego lepszej nie znajdziesz. Za 150PLN będziesz miał światełko, ładowarkę i 2 ogniwa.
-