Od dłuższego czasu posiadam ładowarkę UF-WF139.
Chciałem w najbliższych miesiacach kupić UF-WF188 ale się nie moge zdecydować, z tej pierwszej jestem średnio zadowolony , ładuje, jest to orginał ale wolałbym coś co mi będzie pokazywać stan naładowania ogniwa pojemność i czym będzie się dało równiez ogniwo rozładować ,czytałem na forum o balanserach, poszukalem troche w internecie jednak jestem amatorem i nie potrafie sie zdecydować co wybrac.
Proszę o podpowiedż usatysfakcjonowanych użytkowników jeśli ktoś posiada fajną ładwoarkę która spełni te funkcje , fajnie by było gdyby ładowała pakiety ale nie jest to narazie koniecznością.
Głównie zależy mi na tym żeby wskazywała stan naładowania rzeczywistą pojemność i mogła rozładować ogniwo bo szkoda mi latarek na niepotrzebne rozładowywania.
Budżet zależny max 300-400zł ale to jest już naprawdę max.
Dobra ładowarka
Myślę że balanser rozwiąrze twoje problemy bo:
-pokaże info o akku
-pokaże dane (pojemność itp)
-różne prądy ładowania . rozładowania
-uniwersalność
-ładowanie pakietów li-ion, ni-mh
A cena - dobry balanser kupisz za 200 zł w PL, jak masz trochę zacięcia, kup na DX i potem możesz go jeszcze przerobić pod siebie tj udoskonalić a to najbardziej cieszy
-pokaże info o akku
-uniwersalność
A cena - dobry balanser kupisz za 200 zł w PL, jak masz trochę zacięcia, kup na DX i potem możesz go jeszcze przerobić pod siebie tj udoskonalić a to najbardziej cieszy
ILPT
Witam
i sam z siebie nie daje żadnej informacji. Jednak ładowarka z balanserem już to potrafi.
Na rynku są urządzenia o zintegrowanej funkcji, są i same ładowarki, są same balansery. Balanser może się również znajdować w pakiecie ogniw, wtedy ładowarka bez balansera wystarczy.
oskar Temat Mystery.... powinien Ci trochę naświetlić temat
Pozdrawiam
Trochę uogólniłeś, balanser służy do wyrównania napięć na ogniwach połączonych szeregowo podczas ładowaniaskaktus pisze:Myślę że balanser rozwiąrze twoje problemy bo:
-pokaże info o akku
-uniwersalność
i sam z siebie nie daje żadnej informacji. Jednak ładowarka z balanserem już to potrafi.
Na rynku są urządzenia o zintegrowanej funkcji, są i same ładowarki, są same balansery. Balanser może się również znajdować w pakiecie ogniw, wtedy ładowarka bez balansera wystarczy.
oskar Temat Mystery.... powinien Ci trochę naświetlić temat
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.