Hej, znam dobrze tą stronę, z tego co wiem to on drukował w 3D swoje prototypowe koszyki i stosował je jako wzory, tak więc mógł zrobić co tylko chciał, skupił się przede wszystkim na odlewaniu koszyków. Blaszki które używał stosuje i ja, na tę chwilę stosuje od AAA, są o 2mm węższe i nieco krótsze jednak spokojnie dają radę, oczywiście swój koszyk projektowałem po te większe blaszki i one tam pasują idealnie, z braku dostępności lub z braku opłacalności zakupu stosuje te mniejsze do czasu gdy dostane te odpowiednie.
W tym przypadku zrobiłem koszyki po to bym miał je swoich projektów, taki mi wystarczają, samo wykonanie prototypu to kawał pracy na moim sprzęcie, nie mam CNC, robię ręcznie. Gdybym policzył ile wsadziłem pieniędzy w wykonanie tych dwóch wzorów to pewnie spokojnie wyszło by 1000zł, na próby, różne silikony do form, różne żywice, wykonanie koszyków i czas na to poświęcony. Tak czy inaczej nie jest łatwo, skupiam się nad oświetleniem stacjonarnym, latarki to dodatek do mojej pracy, a koszyki to już w ogóle inna bajka, pomijając fakt że jeszcze te latarki maluję. Jeśli zapotrzebowanie na koszyki było by duże tj. opłacalne by je sprzedawać to pewnie bym to dopracował i wykonywał wtryski na gorąco z plastiku a nie żywicy i na profesjonalnej wtryskarce, wsadził bym w to z 15000zł by wykonać metalową matrycę i wykonać z 5000szt odlewów, tylko kiedy by się to chociaż by zwróciło
![:-|](./images/smilies/ysz.gif)
.
Koszyki są jakie są i inne nie będą, w koszyku na 4x18650 spokojnie można wywiercić otwór przez środek koszyka o średnicy około 4-6mm, w tym na 3szt jest to nie wykonalne z powodu małej ilości materiału.
Pozdrawiam.[/center]
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.