Konto na "www.swiatelka.pl " zablokowane
Konto na "www.swiatelka.pl " zablokowane
Dostałe meila o takiej treści:
"swiatelka@swiatelka.pl" <swiatelka@swiatelka.pl> to xxx@xxx.com
Witaj Fluxor
Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (10) na twoje konto, na www.swiatelka.pl
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Sro 19. Sty, 2011 23:12:21
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu.
Konto działa dalej, poza tym nie wylogowywałem się od wczoraj.
"swiatelka@swiatelka.pl" <swiatelka@swiatelka.pl> to xxx@xxx.com
Witaj Fluxor
Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (10) na twoje konto, na www.swiatelka.pl
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Sro 19. Sty, 2011 23:12:21
Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu.
Konto działa dalej, poza tym nie wylogowywałem się od wczoraj.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Witam
Ostatnio były takie próby wyłudzenia danych na innym forum www.bez-kabli.pl
Najlepiej nie reagować na to i nie klikać na linki z maila
Ostatnio były takie próby wyłudzenia danych na innym forum www.bez-kabli.pl
Najlepiej nie reagować na to i nie klikać na linki z maila
Pozdrawiam,
Leszek W.
Leszek W.
Mail jest prawdopodobnie jak najbardziej prawdziwy - pochodzi z forum. Problem w tym, że czasem jakieś spamboty usiłują zalogować się jako któryś z użytkowników i to powoduje wygenerowanie takiego powiadomienia przez forum. Jedyne skuteczne rozwiązanie - stosować dość skomplikowane hasła by robot nie złamał ich metodą prób i błędów.
Możemy pojedyncze przypadki usiłować wyśledzić i blokować numery IP ale te małe dranie używają proxy i co chwila wchodzą z innego numeru
Możemy pojedyncze przypadki usiłować wyśledzić i blokować numery IP ale te małe dranie używają proxy i co chwila wchodzą z innego numeru
Pozdr.
Pikom
Pikom
Tak, jest to powszechny problem na wielu forach. Jeśli i u nas stanie sie bardzo uciążliwy (czekam na więcej sygnałów) to wprowadzę odpowiednie modyfikacje. Jednak będzie to wymagało po pierwsze logowania z zabezpieczeniem obrazkowym (reCaptcha jak przy rejestracji), a po drugie wyłączenia szybkiego logowania - to też spore utrudnienie dla wielu osób często logujących się
Pozdr.
Pikom
Pikom
U mnie dzisiaj pojawiło się to samo.
Witaj edek
i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Czw 20. Sty, 2011 03:38:32
Są prostsze i skuteczniejsze rozwiązania, które nikomu nie uprzykrzają życia.Pikom pisze:Tak, jest to powszechny problem na wielu forach. Jeśli i u nas stanie sie bardzo uciążliwy (czekam na więcej sygnałów) to wprowadzę odpowiednie modyfikacje. Jednak będzie to wymagało po pierwsze logowania z zabezpieczeniem obrazkowym (reCaptcha jak przy rejestracji), a po drugie wyłączenia szybkiego logowania - to też spore utrudnienie dla wielu osób często logujących się
Wystarczy zrobić tak by logowanie czy rejestracja na forum odbywały się nieszablonowo - nie tak jak na innych 300tys. for Możecie mi wierzyć, ja nie wiem co to boty na forach którymi adminuję(/łem).
- Calineczka
- Kontakt:
Macie oryginalny skrypt phpbb, który boty dobrze znają. Jeśli w pliku z szablonem logowania zmienicie
na
to już boty się nie połapią, bo nie znajdą kontrolki username i nie będą wiedziały gdzie wpisać nick
Takich zmian można wprowadzić znacznie więcej;)
Ale wiąże się to z koniecznością edycji login.php etc.
Kod: Zaznacz cały
<input type="text" ... name="username" ... >
Kod: Zaznacz cały
<input type="text" ... name="cosInnego" ... >
Takich zmian można wprowadzić znacznie więcej;)
Ale wiąże się to z koniecznością edycji login.php etc.
- Calineczka
- Kontakt:
Znowu atakowali moje konto i dostałem meila.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/