Witam Wszystkich Forumowiczów poraz pierwszy
Jestem osobą nową oraz nie mam wielkiego doświadczenia w budowaniu latarek z zastosowaniem LED. Kiedyś zbudowałem latarkę do zoasosowań nurkowych na bazie żarówki Halogenowej 50W oraz Aku NiMH 14,4V 9,6AH. Latarka działa do dziś choć osobiście zacząłem stosować HIDa którego kupiłem.
Obecnie mam małą latareczkę diodową którą mam doczepioną do maski która oświetla mi przyrządy umieszczone na ręku. Problem jest w tym że troszkę za słabe światełko daje ta latareczka ale jej gabaryty są dla mnie idealne. Latarka jest dość stara ma już 5lat a wiem że technika LED ruszyła mocno do przodu.
Latarka posiada cztery diody chciał bym je zmienić na coś mocniejszego nie koniecznie muszą być również cztery może być jedna o większej mocy i by światło było raczej rozproszone niż skupione tak by nie oślepiało mnie gdy patrzę na przyrządy a je oświetlało.
W załączniku zdjęcia latarki.
Jeśli jest ktoś kto może mi pomóc, doradzić w jaki sposób się do tego zabrać będę bardzo wdzięczny.
Modyfikacja istniejącej latarki nurkowej LED
Modyfikacja istniejącej latarki nurkowej LED
- Załączniki
-
- latarka.zip
- Zdjęcia latarki
- (308.67 KiB) Pobrany 36 razy
Pozdrawiam Rybens
Witam, widzę ze coraz więcej ludzi z FN trafia tutaj w poszukiwaniu ciekawych rozwiązań "świetlnych" .
Odnośnie przeróbki latarki, to gra nie warta świeczki - ciężko będzie coś z tego wykombinować. Prawdopodobnie ludzie z forum zaproponują budowę czegoś nowego.
Ciekawe czy MIDI byłby w stanie zrobić latareczkę do maski w dobrej cenie.
Nie wiem jak ze szczelnością jego światełek, ale aktualnie robi to: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5312 więc jakieś doświadczenie w tego typu latarkach pomału zbiera.
Odnośnie przeróbki latarki, to gra nie warta świeczki - ciężko będzie coś z tego wykombinować. Prawdopodobnie ludzie z forum zaproponują budowę czegoś nowego.
Ciekawe czy MIDI byłby w stanie zrobić latareczkę do maski w dobrej cenie.
Nie wiem jak ze szczelnością jego światełek, ale aktualnie robi to: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5312 więc jakieś doświadczenie w tego typu latarkach pomału zbiera.