DealExtreme - zakupy
Witam serdecznie forumowiczów, ajako że jestem nowy nawet i jeszcze bardziej WITAM...
Otóż na DealExtreme kupiłem 12 listopada (przyszła 20 grudnia...) latarkę SIPIK SK68 na diodzie Q3 - zasilana 1 paluszkiem (niedługo,a może nawet dzisiaj coś skrobnę na jej temat bo jest na prawdę warta uwagi i dosyć tania).
Ogólnie już wiele razy zamawiałem różne pierdoły z DX i nie było problemów, wysyłają towar zawsze do 3 dni (chyba że nie mają na stanie).
Otóż na DealExtreme kupiłem 12 listopada (przyszła 20 grudnia...) latarkę SIPIK SK68 na diodzie Q3 - zasilana 1 paluszkiem (niedługo,a może nawet dzisiaj coś skrobnę na jej temat bo jest na prawdę warta uwagi i dosyć tania).
Ogólnie już wiele razy zamawiałem różne pierdoły z DX i nie było problemów, wysyłają towar zawsze do 3 dni (chyba że nie mają na stanie).
Witam
Dorzucę swoje 3 grosze w temacie:
-zamówienie 17.12
-20.12 status packaging
-24.12 status shipped
-31.12 status package left for destination
-03.01 przesyłka w domu
W sumie dwa tygodnie i to jeszcze w okresie świąteczno-noworocznym więc jest nieźle.
Niedługo pewnie kolejne zakupy z DX
Pozdrawiam
Arek
Dorzucę swoje 3 grosze w temacie:
-zamówienie 17.12
-20.12 status packaging
-24.12 status shipped
-31.12 status package left for destination
-03.01 przesyłka w domu
W sumie dwa tygodnie i to jeszcze w okresie świąteczno-noworocznym więc jest nieźle.
Niedługo pewnie kolejne zakupy z DX
Pozdrawiam
Arek
-
-
Jest dobrze. Nie martw się i czekaj cierpliwie.tomasz_kombi pisze:A czy paczka może mieć status "packaging" a jednocześnie pojawia się numer do trackingu Chyba powinno być shipped
Słuchajcie, a jak to jest z reklamacjami w DX ? Wysłałem, dostałem dziś maila. Chyba standardowego, ponieważ jest za długi i nikt się pod nim nie podpisał Piszą żebym przesłał im zdjęcia uszkodzonej latarki (żebym tylko ja wiedział co jest przyczyną, po prostu nie świeci - moduł?), a takie już dostali. I jeszcze o odesłaniu do nich z powrotem światełka. Tia, na pewno to zrobię, jeśli nie dadzą mi na to kasy. A swoją drogą ile taka czynność kosztuje ? I na koniec, mam problem - nie mam już ich koperty. Po prostu wylądowała w koszu ech, rodzinka
Prześlij im koszty odesłania do HK, na stronie Poczty Polskiej wybierz język angielski, wypełnij wagę, wartość, polecony. Wyjdzie około 6-8$ i taki zrzut podaj im jako koszt odsyłki. Zobaczysz czy nadal chcą zwrot czy inaczej rozwiążą reklamację.Premislaus pisze: I jeszcze o odesłaniu do nich z powrotem światełka. Tia, na pewno to zrobię, jeśli nie dadzą mi na to kasy.
Opisz że moduł jest uszkodzony i na zdjęciach przecież tego nie widać.
Apropo otrzymywania od nich przesyłek, każdą nagrywam na komórce w chwili rozpakowania aby nie było ewentualnych wątpliwości co do braków. 2-3 zdjęcia także zachowuje.
Pozdrawiam, Tomasz
Dear Pawel,
Sorry for the inconvenience.
Would you like us to send you a new one?
Frank
Odpisalem ze chce nowy.
Ten mail byl juz dosc dawno i ostatnio wyslalem zapytanie co z moim nowym akumulatorkiem i cisza "w eterze"
CZy powinienem sie do nich dobijac o wyslanie nowego? Przeciez nie planuje w najblizszym czasie zakupow w tym sklepie
Sorry for the inconvenience.
Would you like us to send you a new one?
Frank
Odpisalem ze chce nowy.
Ten mail byl juz dosc dawno i ostatnio wyslalem zapytanie co z moim nowym akumulatorkiem i cisza "w eterze"
CZy powinienem sie do nich dobijac o wyslanie nowego? Przeciez nie planuje w najblizszym czasie zakupow w tym sklepie
-
-
u mnie tak samo praktycznie jak u ciebie, wszcząłem roszczenie na PP bo nie będę dłużej czekał bo zamówiłem sporo przedmiotów na sprzedaż a ceny ich coraz bardziej idą w dol.
Edit Pyra: Poprawiłem
Edit Pyra: Poprawiłem
Ostatnio zmieniony czwartek 13 sty 2011, 22:18 przez glorusek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Calineczka
- Kontakt: