Hermetyczne gniazda / wtyki - jakie polecacie ?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
skaktus

Hermetyczne gniazda / wtyki - jakie polecacie ?

Post autor: skaktus »

Witam.

Szukam gniazda i wtyku hermetycznego. Gniazdo z wtykiem będzie miało zastosowanie w aucie w komorze silnika. Każde gniazdo będzie przenosiło ok 13 V i max 1A więc niewiele.

Może macie jakieś sprawdzone konstrukcje ? Chcę gniazdo uchronić przed wilgocią, solą itp. Na allegro można zdobyć gniazda szeroko stosowane w chińskich xenonach, jednak 16 zł za wtyk i gniazdo 4 pinowe (potrzebuję właśnie 4 pinowego) + wysyłka i koszt gniazda przewyższa koszt urządzenia podłączanego. Najlepiej by mi odpowiadały 2 gniazda po 2 piny, wówczas cena gniazd (17zł) + wysyłka i mamy jeszcze drożej...

A może ktoś z was ma uszkodzone xenony i podzieli się wtykami ? ;)

Pozdrawiam
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Uszkodzonych ksenonów nie mam, ale cena tych gniazd na allegro jest mocno przesadzona. Takie złącze nazywa się "Superseal" i można je o wiele taniej kupić w TME. :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Dzięki za podanie nazwy. W sumie wysyłka z TME to koszt ok 13 zł, co powoduje że czy kupię na allegro czy na TME cena praktycznie taka sama :P
ILPT
Serkules

Post autor: Serkules »

Proponuję podejść na najbliższy auto szrot. Sezon zimowy w pełni, więc i aut rozbitych więcej. Jak dobrze pogadasz z obsługą złomowiska, to za przysłowiowe piwo dostaniesz dwa komplety takich gniazd/wtyków.
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko ;)
ODPOWIEDZ