12x XP-G latarka do nurkowania

Strefa mokra... ;)
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

jan_kijek, daj znać jak będziesz miał to cudo w Bydgoszczy, ja to chcę zobaczyć, pomacać :twisted:
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Awatar użytkownika
jan_kijek

Post autor: jan_kijek »

DNF pisze:Pawle, tak myślałem, że to Twój nabytek :wink:
Koniecznie muszę to zobaczyc!
No i nie zmierzysz lumenów, a luxy najwyżej. Chyba, że nie wiem o Twoich dostępach do laboratoriów :D
Pozdrawiam
DNF
no przecież napisałem " A co do tej teoretycznej "lumenologii" to nie ma co gdybać sprawdzę luxometrem z szybką..." napisałem lumenologii ale jak sprawdzę luxometrem to przecież wiadomo DNF że luxy :mrgreen:

i jak już będzie u mnie to napewno się spotkamy :)
DNF

Post autor: DNF »

Bardzo się cieszę! :)
Volt, działaj z tym XM-Lem też chcę go zobaczyc.
Ja tez cos nowego zabiorę :)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

He he i już se zlot chłopaki kręcą :wink: , lampka gotowa w 100%, dziś postaram się zrobić filmik jak świeci w terenie co by jakaś pamiątka po niej została, mam nadzieję iż przestanie padać bo nie bardzo mi się chce po deszczu latać. Pierścień do sterowania chodzi całkiem dobrze, latarka świeci gdy styki kontaktronu są rozwarte co obejmuje około 5% z pełnych 360* obrotu pierścienia, reszta obrotu powoduje działanie latarki. Do reszty szczęścia brakuje by latarka wytrzymała założone ciśnienie pracy, mam nadzieję iż to niedługo będzie sprawdzone.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

A ja mam nieco inne pytanie. Czy w takim wypadku lepszym rozwiązaniem nie było by xenon ? Zero problemów z chłodzeniem, na dobrej przetwornicy podobny pobór co z sterownika...no i tyle światła co z diod.
ILPT
DNF

Post autor: DNF »

midi pisze:He he i już se zlot chłopaki kręcą :wink:
A co! Każda okazja jest dobra, zwłaszcza że się dawno nie spotykaliśmy :)
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Hej, to nie jest lampka ksenonowa więc nie ma jej co porównywać do palnika ksenonowego, tu pokazuję konstrukcję led , co lepsze, niech każdy sam sobie odpowie na to pytanie.
Dla ciekawych jak to świeci nagrałem filmik, niestety pogoda nie bardzo pozwoliła by pokazać to w stu procentach jednak coś tam widać, w pewnym momencie filmu zwróćcie uwagę na przejeżdżający samochód, na jego światła a potem na lampę, to dobrze oddaje to co widać.
Pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=GRLXa008Ehw
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
karlosboy

Post autor: karlosboy »

głos "lektora" wymiata :razz: :mrgreen: :twisted:

A tak serio super światełko. Szkoda, że trzeba będzie się ograniczyć do użytku podwodnego ze względu na generowane ciepło...

daje 10/10 za innowacyjny projekcik ;)
Awatar użytkownika
jan_kijek

jak oglądałem filmik to miałem jedno skojarzenie.. miecz świetlny :)
Awatar użytkownika
romanroman

Post autor: romanroman »

jan kijek kiedy zabierasz ją pod wodę? sobota niedziela jestem na zakrzówku. było by fajnie porównać latarki nurkowe by midi.

teraz doczytałem 3miasto. abilla w takim świetle. marzenie
Awatar użytkownika
jan_kijek

bardzo chętnie ale kończę studia na Akademii Morskiej w Gdyni i mam w ten weekend zajęcia a ogólnie kończę pisać pracę jeszcze do tego. Myślę że się napewno spotkamy i porównamy niebawem :)
Awatar użytkownika
romanroman

Post autor: romanroman »

tak świeci 7xxp-g robiona przez midiego. ostatnio zaliczyła hemmoor. jestem z tego światła bardzo zadowolony.
http://vimeo.com/14991982
ODPOWIEDZ