Z moja masa to taki rower nie wytrzymalby jednego wypadu w gory
pozdrawiam
[rowerek z LB] :)
Nieźle - kilogram mniej niż mój hardtail
Przeglądam części i jednak coś mam lżejsze kaseta SRAM850R (mój egzemplarz 218g).
Dętki jak się sprawują (zwłaszcza że opony to właściwie cienkie oponki ) ? Pytam, bo miałem takie 4 sztuki i wszystkie b. szybko przebijałem (opony różne - Schwalbe Racing Ralph, Maxxis Wormdrive, Ritchey Z-Max, Hutchinson Python).
Przeglądam części i jednak coś mam lżejsze kaseta SRAM850R (mój egzemplarz 218g).
Dętki jak się sprawują (zwłaszcza że opony to właściwie cienkie oponki ) ? Pytam, bo miałem takie 4 sztuki i wszystkie b. szybko przebijałem (opony różne - Schwalbe Racing Ralph, Maxxis Wormdrive, Ritchey Z-Max, Hutchinson Python).
Różnica między SRAM 5.0 a 850R jest - i to nie tylko w wadze (żeby nie było, miałem obie). Na moje oko 5.0 jest bardziej miękki.Dominik pisze:(...)
Co do koronki - akurat dla mnie 26 zębów z tyłu to i tak za dużo (a 32 zęby na środkowej z przodu za mało ). Na podjazdach nie miałem jeszcze okazji korzystać z największej koronki. Z drugiej korzystam tylko pod koniec długiej trasy, jak już jestem naprawdę zmęczony i mam ostro pod górkę. Jakoś od zawsze lubię ciężkie przełożenia, niestety cierpi na tym głównie łańcuch - parę dni temu wyrzuciłem HG50 (~1.5k km), bo pękł w jednym miejscu, a w drugim mogłem go rozpiąć palcami