Sample

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
piXelRider

Post autor: piXelRider »

Udało mi się zamówić sample z http://www.leds.co.uk/optosource/products - "zwykłe" diodki* - luxeonów i laminy nie próbowałem. Dostałem dziś maila:

Kod: Zaznacz cały

I'll have the samples shipped this week.  If you need anything more
please do contact me.
Zobaczymy ile przyślą - poprosiłem o minimum 5 sztuk każdego modelu [3 modele wybrałem]

*do nielatarkowego projektu mi różowe i cyanowe są potrzebne, a w Trójmieście nie znalazłem :]
Hoffer007

Post autor: Hoffer007 »

Panowie ni cholery niechca mi nic przyslac zadnego sampla od vishay od maxima ani od cree uwzieli sie na mnie :|

Mam proźbe :( jak komus lezy w domu w szufladzie jakis sterowniczek do led step up zeby dawal ok 700-800ma i step down ktory da 1,2 moze wiecej to niech mi przesle jak moze :|

Jak tylko dostane sampla to oddam.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

marzyciel ...
jak komus lezy w domu w szufladzie jakis sterowniczek do led step up zeby dawal ok 700-800ma i step down ktory da 1,2 moze wiecej
taki step up to spory problem- musiałby ssać z AA min kole 2,5A, sam szukałem step down dający 1.2A i z tym tez nie jest różowo- są , ale raczej "drogie" i bez trybów, w tym problem
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

Miałem problem z zamówieniem sampli u maxima ale wysłali, znowu komunikat był ze nie mogą wysłać w to miejsce ale mimi komunikatu powiodło się, czekam na potwierdzenie że wysłali bo jask anrazie tylko że przyjęli zamówienie
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Serkules pisze:...Wymyśl sobie jakąś bardziej oryginalną nazwę swojej "firmy". Załóż na tą nazwę skrzynkę mailową. W okienku, gdzie zaznaczasz zastosowanie, zaznaczałem conajmniej dwa zastosowania, ...

Powodzenia
Wielkie dzieki za rade wkońcu udało mi sie zamówić sampla w CREE :D
Thank you for requesting a Cree® XLamp® LED sample! Your request has been approved, and will be shipped soon. We will send you another email once your sample has been shipped.

To teraz czekam aż paczuszke wyślą na adres kumpla ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
SZOPEN1988

Post autor: SZOPEN1988 »

Dziś DHL przywiózł mi sample od AVX :wink: do lambdy
Awatar użytkownika
lennin

Coilcraft przyjeło moje zamówienie na ceweczki do lamdy :D

Thank you for requesting evaluation samples from Coilcraft.

We have processed your order for the following:

Qty	     Part Number
        10	     DS3316P-153MLB
        10	     DS3316P-223MLB
        10	     DS3316P-333MLB
Teraz czas na pozostałe cześci.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Lennin, do jakiej lampki chcesz to wstawic?
Ta cewka ma 13x9,4x5mm, elektrycznie jak najbardziej sie nadaje :mrgreen: ...ale ceweczka to bedzie musiala chyba byc nad elementami...
Awatar użytkownika
lennin

:| Zapatrzyłem sie troche. Jedyne podzespoły z którymi mam zawsze problem to cewki. Nie doczytałem dokladnie i zamówiłem :[

Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Lennin, zamowiles jak najbardziej dobrze.Ta ceweczka jest proponowana i z pewnoscia bedzie dzialala, tylko pytanie czy sie zmiesci w docelowej latarce?
Z czego chcesz to zasilac, jaki prad chcesz ciagnac...etc etc.Moze da sie znalezc jakas ciut mniejsza ceweczke...?A moze i ta wejdzie, nad elementami.Teraz tez bede robil driverek gdzie cewka z elementami na plytce 16mm sie nie zmiesci-przwidzialem ze bedzie nad elementami.Wazne zeby calosc weszla do latareczki :mrgreen:
Awatar użytkownika
lennin

Dzis mamy dzień urodzaju dostałem kolejne dwa potwierdzenia odnośnie sampli z CREE ;) Czekamy na przesyłki.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

No to widze ze coś ruszyło z CREE, ja też oczekuje, ale potwierdzenia niedostałem, zamówie jeszcze raz i poczekam może tym razem wyczekam
DNF

Post autor: DNF »

Dzis zamowilem sobie dlawiki do lambdy (10szt). Jutro zobacze co z CREE bedzie:)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
johndoe

Post autor: johndoe »

A do mnie dziś przyszło 9 dławików z coilcrafta, zamawiałem na dwa razy - raz przysłali maila, że będą je mieli po 21 marca, wiec 21 zamówiłem znów i jak się okazało zrealizowali oba zamówienia :) Za to za diabła nie mogę wydostać scalaka od maxima do lambdy :(
Awatar użytkownika
lennin

Z maximem nie miałem doświadczenia czekam teraz na potwierdzenie takiego zamówienia :

We have previously received your request for samples and appreciate your interest in our products.

Your order number for this request is ****** and included the following:

Part Requested		Qty Requested		Description

MAX1795EUA		5				Low Supply Current, Step-Up DC-DC C

MAX1797EUA		5				Low Supply current, Step-Up DC-DC C

MAX1796EUA		5				Low Supply Current, Step-Up DC-DC C

If you have questions about my comments, you may reply to Leslie_Mendoza@maximhq.com

The approved items will be shipped to:

Może sie uda :)
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ