WTF?Komarek34 pisze:Mamba
Co sobie ostatnio kupiliście?
Witam
A do mnie dziś kurier przywiózł takie cóś
Filtr zewnętrzny z czterema pojemnikami na materiał filtracyjnymi (pełnymi) plus dodatkowe wkłady. Przepływ 900l/h i bardzo cichy. Stary niestety już zaczął hałasować, bo się turbinka wyrobiła a koszt nowej to 1/3 ceny filtra (już nie produkowany).
Skoro rybki nie długo będą miały nowe światło.....
Pozdrawiam
A do mnie dziś kurier przywiózł takie cóś
Filtr zewnętrzny z czterema pojemnikami na materiał filtracyjnymi (pełnymi) plus dodatkowe wkłady. Przepływ 900l/h i bardzo cichy. Stary niestety już zaczął hałasować, bo się turbinka wyrobiła a koszt nowej to 1/3 ceny filtra (już nie produkowany).
Skoro rybki nie długo będą miały nowe światło.....
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
JBL. Ten model ma zmieniony system rozprowadzania wody, i jest dość dobrze oceniany. Będą chodzić równolegle przez jakieś 2 - 3 tygodnie to się bakterie rozwiną.....
Mój poprzedni to Fluval 203, turbinka jest w komplecie z ośką ceramiczną i dlatego tak drogo, w nowszych modelach można kupić osobno.
Pozdrawiam
Komarek34 pisze:Pyra- Atman czy JBL?
Teraz tylko dobrze bakteriami zaszczepić i jako biologiczno-mechaniczny to 1sza klasa
JBL. Ten model ma zmieniony system rozprowadzania wody, i jest dość dobrze oceniany. Będą chodzić równolegle przez jakieś 2 - 3 tygodnie to się bakterie rozwiną.....
Nooo ja też bym wolał, ale..... złKomarek34 pisze:Osobiście wolę jednak Eheima i Unimaxa - mają części nawet do starutkich modeli:)
Mój poprzedni to Fluval 203, turbinka jest w komplecie z ośką ceramiczną i dlatego tak drogo, w nowszych modelach można kupić osobno.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Więc wraz z nowym światłem szykujesz rybką raj na ziemi
Fajnie,że poprawili JBLa.
Kupiłem,ale poprzedni model - tamten miał feler-wiesz zresztą o czym piszę Poza tym wypełnienia nie powalały.
Miałem,rozpaczałem,sprzedałem(bez straty na szczęście )
Natomiast Eheim tylko pozornie jest drogi- kupując 2228 za 560PLN dostajesz filtr i wypełnienia,o których w innych można tylko marzyć.Przerabiałem w życiu kilka firm i najlepszy zestaw ma właśnie Eheim
Unimax jest przede wszystkim tani i dobry
Co bo bakterii- to fakt-w dojrzałym zbiorniku sam się zaszczepi...
No,ale koniec OT.....
Ja zakupiłem sobie ostatnio coś takiego
Fajnie,że poprawili JBLa.
Kupiłem,ale poprzedni model - tamten miał feler-wiesz zresztą o czym piszę Poza tym wypełnienia nie powalały.
Miałem,rozpaczałem,sprzedałem(bez straty na szczęście )
Natomiast Eheim tylko pozornie jest drogi- kupując 2228 za 560PLN dostajesz filtr i wypełnienia,o których w innych można tylko marzyć.Przerabiałem w życiu kilka firm i najlepszy zestaw ma właśnie Eheim
Unimax jest przede wszystkim tani i dobry
Co bo bakterii- to fakt-w dojrzałym zbiorniku sam się zaszczepi...
No,ale koniec OT.....
Ja zakupiłem sobie ostatnio coś takiego
Pozdrawiam