Projekt Oświetlenie Rowerowe V1.0
-
Chłopacy jakiej długości byście waszym zdaniem zrobili piguły do tych moich rurek??
ja planuje zrobić je z alu o dł 15mm i nie wiem czy to za mało nie będzie
[ Dodano: 15 Listopad 2010, 08:45 ]
znalazłem jeszcze taka latareczke ale pustą
planuje z niej zrobić tez jakąś latarke ale z dioda XP_G bo posiadam taka jeszcze tylko ze urwała jej sie ta silikonowa sczewka i świecie takim siepłym światłem teraz
coś zrobimy z tego jakiś tam radiatorek mam
ja planuje zrobić je z alu o dł 15mm i nie wiem czy to za mało nie będzie
[ Dodano: 15 Listopad 2010, 08:45 ]
znalazłem jeszcze taka latareczke ale pustą
planuje z niej zrobić tez jakąś latarke ale z dioda XP_G bo posiadam taka jeszcze tylko ze urwała jej sie ta silikonowa sczewka i świecie takim siepłym światłem teraz
coś zrobimy z tego jakiś tam radiatorek mam
Witam
Jeśli te 15mm będzie ściśle przylegać do ścianek to wystarczy, najlepiej umocować na wcisk, nie zaszkodzi na pastę termo.
Co do body latarki.. no to XP-G na 1A powinna dać radę, ale zastanów się, czy zasilanie 3xAAA podoła takim warunkom, bo ze względu na długość 18650 tam raczej się nie zmieści. Poza tym marnej jakości wyłączniki, sprężynki itp. montowane w tych latarkach są dość zawodne, szczególnie przy większych prądach, wiec trzeba by wymienić.
Pozdrawiam
PS: Popraw pisownię w poście...
Jeśli te 15mm będzie ściśle przylegać do ścianek to wystarczy, najlepiej umocować na wcisk, nie zaszkodzi na pastę termo.
Co do body latarki.. no to XP-G na 1A powinna dać radę, ale zastanów się, czy zasilanie 3xAAA podoła takim warunkom, bo ze względu na długość 18650 tam raczej się nie zmieści. Poza tym marnej jakości wyłączniki, sprężynki itp. montowane w tych latarkach są dość zawodne, szczególnie przy większych prądach, wiec trzeba by wymienić.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-
planuje zastosować akumulatorki bo posiadam takie z modelu ferrari f2005 i koszyczekPyra pisze:Witam
Pozdrawiam
[ Dodano: 13 Grudzień 2010, 22:58 ]
zapomniał bym jeszcze odnośnie LATARKI POLICE 25W nie polecam jej wogóle ostatnio trochę pozmieniałem w rowerze i latarka podczas zjazdów po prostu zmienia sama tryby świecenia i jak zimno jest to tylko mocno świeci na 60% bo jak na 100% zrobię to świeci słabiej niż na słabszym. dobra jest jak ktoś do samochodu potrzebuje lub na ryby.
[ Dodano: 13 Grudzień 2010, 22:59 ]
zapomniał bym jeszcze odnośnie LATARKI POLICE 25W nie polecam jej wogóle ostatnio trochę pozmieniałem w rowerze i latarka podczas zjazdów po prostu zmienia sama tryby świecenia i jak zimno jest to tylko mocno świeci na 60% bo jak na 100% zrobię to świeci słabiej niż na słabszym. dobra jest jak ktoś do samochodu potrzebuje lub na ryby.
[ Dodano: 14 Grudzień 2010, 21:52 ]
Witam Oto moje piguły bardzo oczekiwane przeze mnie wymiary fi 22 dł 20 4 sztuki
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 6b4034.jpg jak by ktoś potrzebował to mogę zrobić za dobre pieniądze
[ Dodano: 19 Grudzień 2010, 08:47 ]
PROJEKT został ukończony dzisiaj wstawię zdjęcia. wczoraj testowałem latareczki nawet policjanci sie zainteresowali ze taki mocne światło i nic nie powiedzieli ze jest za mocne.
więc wg prawa wszystko jak najlepiej. zdjęcia wstawie gdzieś po 15
pozdrawiam
[ Dodano: 19 Grudzień 2010, 10:57 ]
Witam mój projekt został właśnie zakończony oto zdjęcia
dzisiaj prawdopodobnie dodam jeszcze filmik jak działa:D
[ Dodano: 19 Grudzień 2010, 20:50 ]
Witam oto filmik oraz przykładowo wziąłem lampkę AUTHOR za 89zł. oraz dodaje zdjęcia
http://www.youtube.com/watch?v=V6mC4906SEs
robione telefonem NOKIA 5800
-
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
kubapolska, widzę, że dublujesz posty. Nasz regulamin wyraźnie tego zakazuje. Jeśli chcesz podbić zainteresowanie swoim wątkiem a dopisywana przez Ciebie treść automatycznie jest dodawana do twojego ostatniego posta, to my nie widzimy, że jest jakaś nowa wypowiedź. Skopiuj treść swojego ostatniego posta, dopisz co masz do dodania, usuń swoją ostatnią wypowiedź i ponownie odpowiedz już z uzupełnioną treścią. Trochę namotałem, mam nadzieję, że zrozumiałeś. Dzięki temu silnik forum poinformuje nas o nowej odpowiedzi w wątku, dopisywania tak nie traktuje.