Tania latarka do modowania
Tania latarka do modowania
Witam. Poszukuję latarki czołówki, bądź tradycyjnej latarki, która porządnie odprowadza ciepło i najlepiej ma optykę z zoomem.
Dioda chyba XPG R5. Najczęściej będzie działać na 700-1050mA. Ile trzeba wydać, żeby odprowadzić takie ciepło? Nie chcę robic kolejnej latarki w stylu radiator, kolimator, kupa kleju i do przodu. Myślę nad zwartą obudową.
-3 ogniwa AA.
-zoom
-Musi dobrze odprowadzić ciepło z tej diody.
Ile trzeba wydać?
Dioda chyba XPG R5. Najczęściej będzie działać na 700-1050mA. Ile trzeba wydać, żeby odprowadzić takie ciepło? Nie chcę robic kolejnej latarki w stylu radiator, kolimator, kupa kleju i do przodu. Myślę nad zwartą obudową.
-3 ogniwa AA.
-zoom
-Musi dobrze odprowadzić ciepło z tej diody.
Ile trzeba wydać?
Dobrze zrobionym i w pełni rozbieralnym zoomem jest MTE M-2.Ponoć ma też najlepiej dobraną soczewkę.Ciężko rozebrać Tanka TK 737(ale da się).Tania i rozbieralna jest też MXDL SA-28 ,
Jednak wsadzenie do jakiejkolwiek zoomowej XP-G niekoniecznie ją poprawi,ogniskowa się zmieni a i kąt świecenia również.
To z kolei wcale nie musi się dobrze zgrać z soczewką jaka jest w standardzie,
Szukałem kiedyś szklanej soczewki do TK737 - na DX i Kai nie znalazłem. Nie pasował szlif rantu. Z kolei oddawanie do szlifowania mijało się z celem z powodu kosztów....
Natomiast wymiana diody i drivera w MTE nie powinna Ci nastręczać większych problemów.
Podobnie z MXDL SA-28
Co do odprowadzania ciepła przez zoomy- tutaj nie licz na cuda,nie jest z tym miodnie.
Do zamontowanych w standardzie LEDów wystarczy-z XP-G może być" zonk"
Koszta-hhmmmm,zależy gdzie kupisz-w HK ok.15$
Jednak wsadzenie do jakiejkolwiek zoomowej XP-G niekoniecznie ją poprawi,ogniskowa się zmieni a i kąt świecenia również.
To z kolei wcale nie musi się dobrze zgrać z soczewką jaka jest w standardzie,
Szukałem kiedyś szklanej soczewki do TK737 - na DX i Kai nie znalazłem. Nie pasował szlif rantu. Z kolei oddawanie do szlifowania mijało się z celem z powodu kosztów....
Natomiast wymiana diody i drivera w MTE nie powinna Ci nastręczać większych problemów.
Podobnie z MXDL SA-28
Co do odprowadzania ciepła przez zoomy- tutaj nie licz na cuda,nie jest z tym miodnie.
Do zamontowanych w standardzie LEDów wystarczy-z XP-G może być" zonk"
Koszta-hhmmmm,zależy gdzie kupisz-w HK ok.15$
Pozdrawiam
Wiem, ale zoom, to raczej tylko dodatkowy "bajer" a jeśli miałbym za to tyle płacić, to trochę mija się z celem dla mnie. Szkoda, że nie ma jakichś kolimatorów z zoomem. W każdym razie bez zoomu i gotowej obudowy zamknąłbym się w 60zł. Myslałem, że może na allegro jakąś latarkę za 10zł kupię i bd miał zoom i obudowę, która sobie poradzi z ciepłem, ale jeśli jednak tak tanio nie ma nic, to trudno.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR