xm-l kontra sst-50

dane techniczne, zdjęcia i ciekawostki o diodach świecących
rolex24

xm-l kontra sst-50

Post autor: rolex24 »

http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... p?t=305127
ciekawe podłączenie zasilania w xm-l i ladny kolorek
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
czy mnie wzrok myli, czy ten miglanc przykleił diodę na fujikopodobny klej do piguły????

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Wzrok Cię nie myli, a ten ów miglanc jest jednym z najbardziej uznanych moderów na CPF... Porównanie zrobił na szybko, taki zestaw nie ma pracować latami. A XM-L niszczy SST-50 pod praktycznie każdym względem, jasności, skupienia itp. Najlepszym tego przykładem jest Thrunite Catapult, po doposażeniu (fabtycznym!) w XM-L, mimo mniejszego prądu w diodę jest wyraźnie jaśniej, a zasięgiem bije nawet Olighta M31!
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ost3628682
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Pyra to i do tego wykorzystał cwierć dolarówkę o kiepskiej przewodności cieplnej ...ehhhh sorry

miałem napisać mega wyczesane podłoże made in U.S.A :mrgreen:

Jeśli przy tak niskiej cenie xm-l miażdzy sst to luminus ma co robić w najbliższym czasie bo nikt już ich nie kupi przy takim koszcie /szt jak obecny.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

phantom pisze: a ten ów miglanc jest jednym z najbardziej uznanych moderów na CPF...
Nooo nieźle :roll: Czyli coś jak OCC z Harymi

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
rolex24

Post autor: rolex24 »

dobrych driverów na 5A też brakuje do sst
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

phantom pisze:Wzrok Cię nie myli, a ten ów miglanc jest jednym z najbardziej uznanych moderów na CPF...
Nie znam "miglanca", ale przyklejenie LEDa klejem termo do czegokolwiek to najgorsza możliwa opcja. Zwłaszcza, że ten kolega pisze, iż LED został przyklejony do anodowanego alu, gdzie już sama warstwa izolatora jest bardzo kiepskim przewodnikiem ciepła. Wyjątkowo zły przykład mocowania i nie należy absolutnie tego naśladować :)
Ja mam pomysł na lutowanie XM-L na podfrezowaną pod pady elektryczne blaszkę miedzianą. Wystarczy podszlifować dremelkiem tak, aby do lutowania został jedynie pad termiczny. Samo zasilanie z góry jest OK, tego typu patent stosowałem kilkukrotnie w lampkach stacjonarnych z XP-E - lutowanych właśnie bezpośrednio na miedzi.
ODPOWIEDZ