Poczta w HongKongu
Przyszedł dziś jeden DX.
Zamówiony 21 listopada, shipped z DX 26 listopada. Skierowany juz na pocztę nie HK tylko Chiny, po wielu zabawach wreszcie 6 grudnia ostatecznie status 'departure from outward office of exchange' . Dostarczono jak widać 16 grudnia.
aparat pozyczylem wiec stemple tylko komorka:
czyli cłowo standard, ostatnia pieczatka (polska jesli dobrze widze) z 13 grudnia, bo niewyraznie. aha bym zapomniał - w trackingu PP nie istnieje taka przesylka.
moze kogos pocieszylem bo sam sie juz martwilem. teraz czekam na nastepne...
Zamówiony 21 listopada, shipped z DX 26 listopada. Skierowany juz na pocztę nie HK tylko Chiny, po wielu zabawach wreszcie 6 grudnia ostatecznie status 'departure from outward office of exchange' . Dostarczono jak widać 16 grudnia.
aparat pozyczylem wiec stemple tylko komorka:
czyli cłowo standard, ostatnia pieczatka (polska jesli dobrze widze) z 13 grudnia, bo niewyraznie. aha bym zapomniał - w trackingu PP nie istnieje taka przesylka.
moze kogos pocieszylem bo sam sie juz martwilem. teraz czekam na nastepne...
-
Na razie jeszcze jestem cierpliwy, ale jutro się wnerwięTMK pisze:Pisałeś coś do nich czy czekasz cierpliwie?
ps. daj znać gdyba paka dotarła, szczególnie kiedy trafiła tak naprawdę do Polski - może uda się odczytać z pieczątek na kopercie.
Czy ktoś otrzymał przesyłkę z Solarforce wysłaną pocztą HK w dniu 30 listopada ?
A DX to już inna histora, jedna wyleciała (?) 12 grudnia, ta najpierwsza ma od29 listopada status posting... ech Chińczyki
-
-
Właśnie dostałem paczkę wysłaną z DX przez China post. "Departure from outward office..." było 9.12.tymooteusz pisze:Witam wszystkich miłośników forum i zakupów za $ na dalekim wschodzie
Ciekaw jestem czy przesyłka dotrze do mnie przed świętami.
Mój tracking pocztą chińską wygląda następująco.
Obrazek
Teoretycznie masz szansę, że mikołaj da radę
clorox
-
-