Modyfikacja MTE
Modyfikacja MTE
Witam, kupiłem taką lampkę celem modowania http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1259 Jaki sterownik ,najchętniej trzy tryby plus strobo i jaką diodę do niej wstawić żeby zaczeła sensownie świecić ? Raczej zależy mi na dużej ilości światła niż na długim czasie działania.
- Calineczka
- Kontakt:
Jesli chcesz skorzystac z tamtego reflektora to R2 moze nie pasowac.Na oko to tam jakis starszy luxeon siedzi, wiec bez problemu to np. Seoul powinien podejsc, no ale to jest do sprawdzenia organoleptycznie jak dostaniesz lampke.Wtedy tez ja rozbierzesz i sprawdzisz, jakiej srednicy driverek podpasuje-bo nie kazdy tam ladnie wejdzie.
- Calineczka
- Kontakt:
Hoffer, szczerze to ja nigdy nie dopasowywalem zamiennie reflektorkow, np. z Luxeona do CREE i odwrotnie.
Wydaje mi sie ze to wcale tak latwo byc nie musi-diodki maja troche inne charakterystyki promieniowania, pewnie wielkoscia soczewki tez jakos sie roznia.Z ogniskowa tez trzeba bedzie powalczyc jak sadze....Nie mam doswiadczenia-dlatego nie powiem ze na pewno sie da.
Wydaje mi sie ze to wcale tak latwo byc nie musi-diodki maja troche inne charakterystyki promieniowania, pewnie wielkoscia soczewki tez jakos sie roznia.Z ogniskowa tez trzeba bedzie powalczyc jak sadze....Nie mam doswiadczenia-dlatego nie powiem ze na pewno sie da.
- Calineczka
- Kontakt:
ktos w komentarzu napisal, ze niby Seoul, ale w takim razie powinna siedziec w sklepie Dx w innej kategorii
ten driverek Flagiusza ktory teraz bedzie sprzedawany jest przeznaczony raczej do zasilania z jednego li-ion a tam 2 CR123 siedza. 6V zasilania, czyli 2 baterie po 3V driverek flagiusza obsluzy, jak by Ci zalezalo na wyzszym napieciu-musial bym troszke zmodyfikowac plytke przed wyslaniem, dodac stabilizatorek lub dodatkowe diodki szeregowe w zasilanie Attiny
ten driverek Flagiusza ktory teraz bedzie sprzedawany jest przeznaczony raczej do zasilania z jednego li-ion a tam 2 CR123 siedza. 6V zasilania, czyli 2 baterie po 3V driverek flagiusza obsluzy, jak by Ci zalezalo na wyzszym napieciu-musial bym troszke zmodyfikowac plytke przed wyslaniem, dodac stabilizatorek lub dodatkowe diodki szeregowe w zasilanie Attiny
Troszke nie trafiony zakup. Czemu? Za 22$ znajdziesz duzo ciekawsze body na DXie. Musisz zmierzyć refletor szerokość i głebokość, bo on mi wyglada na platikowy Na zdjeciach jest jakiś stary luxeon a w Recenzji ze SSC dioda. Dopiero jak dostaniesz porobisz fotki napewno sie cos wymysli a tak za dużo niewiadomych