![Very Happy :grin:](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Za 3 tygodnie będę miał pierwsze próbki.
http://www.cree.com/products/xlamp_xml.asp
Będę też projektował płytkę pod diod 7 XM-L i optykę 7-cluster od PO.
Na latarkę jak znalazł. Przy 14W aż 1960lm.
Ktoś chętny?
krzycho123 pisze:Nie wiem czy zauważyłeś że mamy już 2 wątki o nowym ledzie![]()
Próbki sobie załatwię bezpłatnie, ale jak będę zamawiał rolkę to dam Wam znać, bo będzie dużo taniejkrzycho123 pisze:
Właśnie chcieliśmy zorganizować zamówienie zbiorowe z Cuttera na leda .
krzycho123 pisze: Ja jestem chętny na 1-2 sztuki zależnie od ceny . MCPCB do tego też będziesz miał ?
Wtryskarek, to akurat mamy cała halę, ale optyk na razie na nich nie robimy, tylko różne obudowy i części do lamp. Mamy własne projekty optyk, ale wykonanie zlecamy Ledilowi (Finlandia).heniu007 pisze:Witaj Lewho !
Taki specjalista na forum, a umknął mi moim oczom.Co oznacza ten tajemniczy akronim PO ?Będę też projektował płytkę pod diod 7 XM-L i optykę 7-cluster od PO.![]()
Optykę również projektujecie ? A kto wykonuję ? Powoli podejrzewam że dysponujecie również wtryskarką![]()
Pozdrawiam
Możesz napisać jaki to typ optyki? pojedyncze optyki 20mm z holederem pasują, ale kiepsko wyglądają, bo wychodzą poza obrys płytkikrzycho123 pisze:Lewho fajne te MCPCB pod xp-g , tak z ciekawości ile na okręgu mają 3 xp-g . Bo mam soczewki Ledila o rozstawie 18mm i żadne dostępne MCPCB nie pasuje do nich .
krzycho123 pisze: Tak przy okazji , jak będziesz chłodził klaster 7x XM-L ? Jakie prądy ? Bo sądze że pasywnie to nie da rady tego słodzić ,chyba że przykręcisz podłoże do kilograma miedzi
Tak ta sama. Powinna się sprawdzić. Kopułka XM-L w załości się zmieści do gniazda soczewki.Liro pisze:Ta sama optyka do XM-L i XP-G? czy źle zrozumiałem?