Biała Zimna XP-G
Biała Zimna XP-G
Kupie 10 sztuk . Dam na 1 A a do Ceownika wrazie czego dokupię kawał profilu lub płaskownika i przykręcę do siebie i teraz pytanie .
Pod diody posmarować jakąś pastą termo przewodzącą
Miedzy profile które złącze dać tez jakąś pastę
Pod diody posmarować jakąś pastą termo przewodzącą
Miedzy profile które złącze dać tez jakąś pastę
Oczywiście pod ledy musi być pasta lub klej , jeśli nie chcesz wiercić w profilach czego nie polecam jak ma pracować na zewnątrz (po gwincie będzie włazić wilgoć) użyj kleju termoprzewodzącego.
Ja od dawna w takich i innych konstrukcjach używam Thermopoxu 85CT , może też użyć kleju AcrticSilver lub popularnego tu na forum Fujika . Bez otworów w profilu łatwiej uszczelnisz całą konstrukcję . Łączyć profile też by wypadało z użyciem pasty lub kleju ale jak całość dobrze ściśniesz to możesz odpuścić klejenie.
EDIT> no i wiadomo jak napisał Pyra diodki musisz kupić na podłożach ,chyba że sam sobie je zalutujesz to wtedy podłoża i ledy mozesz osobno
Ja od dawna w takich i innych konstrukcjach używam Thermopoxu 85CT , może też użyć kleju AcrticSilver lub popularnego tu na forum Fujika . Bez otworów w profilu łatwiej uszczelnisz całą konstrukcję . Łączyć profile też by wypadało z użyciem pasty lub kleju ale jak całość dobrze ściśniesz to możesz odpuścić klejenie.
EDIT> no i wiadomo jak napisał Pyra diodki musisz kupić na podłożach ,chyba że sam sobie je zalutujesz to wtedy podłoża i ledy mozesz osobno
Ostatnio zmieniony środa 01 gru 2010, 20:42 przez krzycho_, łącznie zmieniany 1 raz.
elektroda.pl
Re: Biała Zimna XP-G
Gwoli przypomnienia, kupuj na podłożach MCPCB.slawek777 pisze:Pod diody posmarować jakąś pastą termo przewodzącą
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Kup sobie klej termo np termopox lub podobny, nakładaj go jak najmniej , tak by podczas dociskania czuć było że MCPCB zaczyna trzeć po profilu alu i tak przyklejone diody do profilu alu będą miały dobre warunki przewodzenia ciepła. Jeśli dołączysz do głównego profilu z diodami dodatkowo jeszcze inny profil to nawet bez wzorowego przylegania jednego do drugiego tak duża powierzchnia powinna jako tako dać radę. Ja jestem jednak za pojedynczym profilem , po co kombinować, zrób próbę na tym jednym i potem zdecyduj czy potrzeba coś dokładać.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Biała Zimna XP-G
Jak myślicie brać te soczewki 60 stopni starczy
Dobry będzie ten zas.
http://www.sklep.neoled.pl/zasilacz-pra ... a-ip67-60w
do 8 lub 10 x XPG
Dobry będzie ten zas.
http://www.sklep.neoled.pl/zasilacz-pra ... a-ip67-60w
do 8 lub 10 x XPG
Hej, zasilacz jak najbardziej dobry, sam takich używam, soczewki też ok bo chyba szerszych nie ma, powinno być dobrze.
Pozdrawiam.
ps. pewnie się zdziwisz jak jasno to zaświeci .
Pozdrawiam.
ps. pewnie się zdziwisz jak jasno to zaświeci .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Bez przesady to dosyć dobre warunki pracy... szczególnie gdy to będzie świecić rzeczywiście w nocy.krzycho123 pisze:10 xp-g z prądem 1A na długości 1,5m ceownika o wymiarach 25x25x25x3 mm .
To nie zadziała to będzie masakra temperaturowa dla diodek .
Jak zwykle dla XPG głównym problemem jest MCPCB.
Jeśli to ma być długowieczne, to może jednak lepsze XRE. Tutaj nie będzie problemu z chłodzeniem struktury.
Pozdrawiam
--
EdiM
Zapraszam do sklepu http://sklep.ledim.pl/
Zapytaj jak zdobyć dodatkowy rabat 15-20%
--
EdiM
Zapraszam do sklepu http://sklep.ledim.pl/
Zapytaj jak zdobyć dodatkowy rabat 15-20%
Biała Zimna XP-G
Witam
Zakupy zrobione kupiłem jednak 8 szt w zupełności wystarczą wczączyłem i przyznam ze byłem w szoku że taka mała a tak mocno może ostro dawać. Jestem na etapie testów temperaturowych jak wszystko oświetlę to wrzucę foty.
Pozdrawiam I dziękuje wszystkim za udział i pomoc w temacie
Zakupy zrobione kupiłem jednak 8 szt w zupełności wystarczą wczączyłem i przyznam ze byłem w szoku że taka mała a tak mocno może ostro dawać. Jestem na etapie testów temperaturowych jak wszystko oświetlę to wrzucę foty.
Pozdrawiam I dziękuje wszystkim za udział i pomoc w temacie