Poczta w HongKongu
-
Znaczy, że paka u nich leży sobiesalmon pisze:Też mam posting... od 02.12 na CP. Co oznacza ten status? Myślałem że to już do mnie leci
po kolei, np.:
posting POLAND 2010-06-10
arrival at transit office of exchange POLAND 2010-06-11
departure from transit office of exchange POLAND 2010-06-11
arrival at transit office of exchange POLAND 2010-06-13
departure from outward office of exchange POLAND 2010-06-13
Daleka droga przed nami
Pozdrawiam, Tomasz
"I dostałem odpowiedź, czyli wklejona stopka nr 6
Początek grudnia, duże obłożenie HKP, szczęśliwi że paczka opuściła HK, uzbroić się w cierpliwość, dziękują za kontakt ble ble ble. Automat pominął moje pytanie czy rzeczywiście przesyłka opuściła Hong Kong... "
Kontynuacja z Solarforce'a. Odpisałem i podziękowałem za odpowiedź, ale z zaznaczeniem że nic z niej nie wynika, a przesyłki od nich wysłane tydzień później już podochodziły do Polski. Tym razem odpowiedział już ktoś bez wklejania z automatu czegoś tam, po weekendzie będzie dzwonić na pocztę, dowie się przyczyn opóźnienia i ma odpisać co się dzieje.
Mam nadzieję, że przynajmniej dowiem się kiedy rzeczywiście latara poleciała czy 30.11 czy nadal czeka na lotnisku HK.
Początek grudnia, duże obłożenie HKP, szczęśliwi że paczka opuściła HK, uzbroić się w cierpliwość, dziękują za kontakt ble ble ble. Automat pominął moje pytanie czy rzeczywiście przesyłka opuściła Hong Kong... "
Kontynuacja z Solarforce'a. Odpisałem i podziękowałem za odpowiedź, ale z zaznaczeniem że nic z niej nie wynika, a przesyłki od nich wysłane tydzień później już podochodziły do Polski. Tym razem odpowiedział już ktoś bez wklejania z automatu czegoś tam, po weekendzie będzie dzwonić na pocztę, dowie się przyczyn opóźnienia i ma odpisać co się dzieje.
Mam nadzieję, że przynajmniej dowiem się kiedy rzeczywiście latara poleciała czy 30.11 czy nadal czeka na lotnisku HK.
Pozdrawiam, Tomasz
I po weekendzie brak jakiegokolwiek postępu w sprawie przesyłek 30.11. Dostałem jednak odpowiedzi na moje zgłoszenia w supporcie DealExtreme:
Jak dobrze pójdzie to dzisiaj dostanę zwrot z PayPal i będę musiał złożyć zamówienie gdzie indziej.
orazDear David,
you can check it with the below link,
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/gen ... 73287962HK
i think the package is in the Poland custom now.
pls wait a few more days for the package.
regards
peter.
Brak słów.Dear David,
the HKP website shows that
Destination - Poland
The item (RT073287962HK) left Hong Kong for its destination on 30-Nov-2010
could you pls contact the local post office with the tracking number?
regards
peter.
Jak dobrze pójdzie to dzisiaj dostanę zwrot z PayPal i będę musiał złożyć zamówienie gdzie indziej.
-
-
U mnie też przesyłka zDX, wysłana rzekomo z HK 30.11 "zanikła".
Wysłana 1.12,2.12 i 9.12(!) już doszły
Posłałem natomiast zapytanie do HKPost,czy jeśli w tym tygodniu wyślę u nich przesyłkę, jest realna szansa na dostarczenie jej w tym roku.
Odpisali,że w związku ze wzmożonym ruchem świątecznym,termin jest nierealny.I że z ich doświadczenia termin realny to połowa stycznia. Zachęcają też do swoich innych,szybszych produktów-tylko ta cena za EMS......
Czyli z mojej strony wstrzymanie z zakupami do połowy stycznia.Żeby nie patrzeć na trakingi i się nie denerwować....
Posłałem natomiast zapytanie do HKPost,czy jeśli w tym tygodniu wyślę u nich przesyłkę, jest realna szansa na dostarczenie jej w tym roku.
Odpisali,że w związku ze wzmożonym ruchem świątecznym,termin jest nierealny.I że z ich doświadczenia termin realny to połowa stycznia. Zachęcają też do swoich innych,szybszych produktów-tylko ta cena za EMS......
Czyli z mojej strony wstrzymanie z zakupami do połowy stycznia.Żeby nie patrzeć na trakingi i się nie denerwować....
Pozdrawiam
Dobra, dziś gonitwaKomarek34 pisze:U mnie też przesyłka zDX, wysłana rzekomo z HK 30.11 "zanikła".
Do Solarforca oraz do DX wyskrobałem soczyste maile, aby sprawdzili gdzie rzeczywiście utknęły paczki. DX od razu zaznaczyłem, że "automatyczne" odpowiedzi już znam i czekam na prawdziwy wynik interwencji na poczcie. Żeby chociaż wiedzieć gdzie utknęły i czy (wątpię...) dotrą chociaż na święta...
Pozdrawiam, Tomasz
Do kompletu jeszcze jedna strona trackingowa, działa zarówna na HKP jak i China Post:
http://www.track-trace.com/post
http://www.track-trace.com/post
Pozdrawiam, Tomasz