Poczta w HongKongu
No bo nie wiem czy wiecie, ale śledzenie tak naprawdę nie działa dla przesyłek poleconych, a tak traktowane są te które przychodzą z DX czy innych sklepów.freebike pisze:To śledzenie na stronie poczty coś nie działa prawidłowo. Przyszły mi 2 paczki których nie mają w systemie.
Możliwe więc, że dostęp do śledzenia poleconych z zagranicy był po prostu udostępniony przez przypadek i właśnie ten błąd naprawilihttp://sledzenie.poczta-polska.pl/ - paczki krajowe, przesyłki wartościowe, pobraniowe. W chwili obecnej generalnie nie ma systemu śledzenia przesyłek poleconych
-
Wysłałem dzisiaj maila do Solarforce'a aby sprawdzili czy rzeczywiście przesyłka wyszła 30.11.2010 z HK. Jak odpowiedzą konkretnie, dam znać. Z DX nie mam siły korespondować.Xter pisze:Ja otrzymałem z 30 jedną przesyłkę i ją widziałem w śledzeniu. A druga znikła gdzieś. I nie wiem co się z nią dzieje. I w śledzeniu jej nie widać. Była mniej wartościowa niż pierwsza.
[ Dodano: 9 Grudzień 2010, 20:56 ]
I dostałem odpowiedź, czyli wklejona stopka nr 6
Początek grudnia, duże obłożenie HKP, szczęśliwi że paczka opuściła HK, uzbroić się w cierpliwość, dziękują za kontakt ble ble ble. Automat pominął moje pytanie czy rzeczywiście przesyłka opuściła Hong Kong...
Ogólnie lipa, trzeba czekać. Szkoda, że nigdzie nie ma podglądu na rzeczywisty status przesyłki.
Pozdrawiam, Tomasz
Fajnie... moja z Solarforca wyleciała (?) 30.11 i nie doleciała...adam1271 pisze:Przesyłka, która wyleciała 6.12 z solarforce poczta HK dotarła
Przy okazji, DX coś przekombinował z przejściem na chińską pocztą, od 02.12 mam "posting..." i zero zmian statusu. To ma być lepiej niż HKP? Wolne żarty. Nie dotarły do mikołaja i nie dotrą pod choinkę przy takim tempie.
Pozdrawiam, Tomasz