Latarka o dużym zasięgu do 350zł. Brinyte??

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
cieniu_dtg

Latarka o dużym zasięgu do 350zł. Brinyte??

Post autor: cieniu_dtg »

Witam.
Zamierzam kupić latarkę diodową do 350zł. Max 20cm dł. możliwie jak największy ''skuteczny''zasięg(ok 150 może 200m?) i skupione światło, fajnie by było jakby było jakieś ''ciepłe'', bo w nim lepiej rozpoznaje sie obiekty(czyli jeżeli chodzi o większość diodowych latarek jakieś przeróbki, to gdzieś przeczytałem, tylko jakie??). Po przeczytaniu wielu recenzji itp w oko wpadła mi Brinyte D8 i BRO1. Może ktoś ma takie latareczki i wie coś z doświadczenia o ich zasięgu, lub mógł by mi zaproponować coś z lepszym zasięgiem w tych pieniądzach, albo jeszcze lepiej ma coś takiego do sprzedania.
Jako że jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o latarki prosiłbym o jakąś pomoc.
Pozdrawiam i z góry Dziękuje za każdą pomoc
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Czy zasilanie i ładowarka ma zmieścić się w cenie?
Jeśli nie, polecam Dereelight DBS.
Awatar użytkownika
toms_

Post autor: toms_ »

A ja polecam Solarforce Masterpiece Pro-1. Jest to jeden z absolutnie najlepszych szperaczy na rynku. Tylko latarki z soczewką asferyczną (lub czterocyfrową ceną) są w stanie go pobić.

Latarkę można sobie "zbudować" z różnych komponentów. Wedle preferencji dotyczących zasilania bądź wyglądu. Cena poniżej 300zł (bez zasilania).
Awatar użytkownika
phantom

Post autor: phantom »

Tylko, że Masterpiece Pro-1 kiepsko działa z 1x18650, zostają albo drogie CRki, albo przedłużka do 2x18650 (ale wtedy przekracza 20cm). Ale zasięg niesamowity, bije DBSa na głowę.
cieniu_dtg

Szczerze mówiąc o Solarforce Masterpiece Pro-1 raczej nic nie słyszałem, z tego co widze to może być problem z kupieniem nigdzie tego znaleźć nie mogę nawet na
e-bay. No ale z tego co wyczytałem to faktycznie bardzo dobry sprzęt.
A jak to z tymi cr-kami akumulatory cr nie mogą być? I czy na cr zasięg się nie zmiania?
Jakby jeszcze ktoś mógł podać jakieś namiary na ten sprzęcik (jakieś pewne źródło najlepiej w kraju bo z zagranicy raczej bał bym sie zamawiać, chyba że niema wyboru) ewentualnie podpowiedzieć(zaproponować) coś odnośnie tego ""budowania" bo w sumie z tą przedłużką do 2x 18650 też by przeszło jak nie przekracz 27cm to jest max.
Poza tym gdzieś obiło mi się o uszy że tego już nie produkują a więc może byś problem z kupnem.
Awatar użytkownika
toms_

Zgadza się, że przy konfiguracji 2x18650 latarka robi się długa. Ale można jej też używać z 2xRCR123 (czas pracy około 40minut) oraz 2x18500 lub 3xRCR123 (z krótką przedłużką). Możliwości zasilania trochę jest.

[ Dodano: 4 Grudzień 2010, 10:24 ]
Tutaj możesz kupić w kilku gotowych konfiguracjach:

http://solarforce-sales.com/product.php

Przesyłka kosztuje 2$.
Jasność przy zastosowaniu dwóch lub trzech ogniw jest stała (niezależnie od tego, jakie są to ogniwa 18650, czy RCR).
Nie jest produkowany model Masterpiece (bez dopiska PRO-1) który miał diodę MC-E był przeznaczony do innych zastosowań.
cieniu_dtg

Wielkie Dzięki za pomoc.
Też właśnie ten sklepik znalazłem.
Zamierzam zamówić zestawik - Solarforce Monster Thrower Masterpiece Pro-1 Head + L2x Ext body + XPG R5 320 Lumens Dropin combo set.
Wygląda na bardzo ciekawą oferte( Zwłaszcza po Waszych opiniach o Solarforce).
Może być mały problem ( poza allegro nigdzie indziej nic nie zamawiałem , no ale zawsze muszi być ten pierwszy raz).
Jeszcze jedno pytanie jeżeli chodzi o zamawianie na tej stronce, tzn jeżeli chodzi o płatność bo napewno macie w tym temacie też dużo większe doświadczenie, płaci sie tam przez PayPal(bo tam też na przelanie kasy z tego co wyczytałem na PayPala w moim wypadku musiałbym czekać ok. 3 dni) czy jakoś inaczej też można.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

W sklepiku jest do sprzedania Solarforce Skyline I.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
cieniu_dtg

Problem z płatnoącią rozwiązany.

Tylko nowy problem czym się różni ten zestawik od poprzedniego- Solarforce Masterpiece Pro-1 Monster Thrower w/ L2P HA3 flashlight.Chyba inna dioda no i waga znacznię mniejsza!
Hmm...
Teraz już sam nie wiem co zamówić.
Może ktoś z użytkowników latareczek lub osób znających się na tym coś podpowiedzieć czym one się różnią, chodzi mi w szczególności o zasięg i długość(bo dla mnie niestety tylko nazwą :-) )?
Oczywiście z góry Dziękuje.
Awatar użytkownika
phantom

Solarforce Masterpiece Pro-1 Monster Thrower w/ L2P HA3 to po prostu inny zestaw, produkty Solarforce mają to do siebie, że są ze sobą zamienne tzn. takie latarkowe lego. Otóż Masterpiece Pro-1 to nie tylko sama głowica z dużym reflektorem, ale też odpowiednim modułem jako integralna część. Wspomniany wyżej zestaw to więc nic innego jak głowica Pro-1 wraz z body L2P (na 1x18650/2xCR123). Ty zaś kupiłeś zestaw z innym body (dłuższym, pod 2x18650), oraz dodatkową głowicą i modułem (dodatkowe części - większa waga). Innymi słowy będziesz miał dwie latarki w jednym - z głowicą Pro-1 będziesz miał rasowego szperacza, a po zmianie głowicy na zapasową z XP-G otrzymasz zwykłą Solarforce L2x, której reckę znajdziesz tutaj:

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=4852
toms_ pisze:Nie jest produkowany model Masterpiece (bez dopiska PRO-1) który miał diodę MC-E był przeznaczony do innych zastosowań.
Jest produkowany, w nowej wersji (bez bezela z SS).
cieniu_dtg

Ok. Dzięki za pomoc.
Zobaczymy co dojdzie :mrgreen: i kiedy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
adam1271

Post autor: adam1271 »

phantom pisze: Innymi słowy będziesz miał dwie latarki w jednym - z głowicą Pro-1 będziesz miał rasowego szperacza, a po zmianie głowicy na zapasową z XP-G otrzymasz zwykłą Solarforce L2x
Oczywiście masz na myśli L2X EXT na 2*18650.
L2X jest na 1*18650.
W zestawie jest ta dłuższa wersja.

Ps.
A ja chcę Masterpiece Pro-1 z diodą XML zasilanie 2*18650.

Pozdrawiam
Adam
Awatar użytkownika
phantom

adam1271 pisze:Ps.
A ja chcę Masterpiece Pro-1 z diodą XML zasilanie 2*18650.

Pozdrawiam
Adam
Ciekawe jak się skupi bo już z XR-E jest mała dziurka (ale skupienie super). Z XM-L zasięg by mocno spadł.
cieniu_dtg

Jeżeli chodzi o zakupy z zagranicy jak to jest z cłem i vatem?
Naliczją coś od jakiejś kwoty??
Miał może ktoś kiedyś z czymś takim do czynienia?
Awatar użytkownika
toms_

Na google znajdziesz sporo informacji na temat oficjalnych przepisów celnych. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba do ~40$ lub ~45$ nie ma nic. Powyżej tej kwoty mogą Ci przyłożyć VAT. Miewałem przesyłki z zadeklarowaną wartością około 90$. Przechodziły bez problemu. Te powyżej 100$ i zawierające dużą ilość różnych opakowań już nie. Jeśli w środku nie ma faktury, to dostaniesz polecony z urzędu celnego w Przemyślu z prośbą o dostarczenie potwierdzenia wartości przedmiotu (screen z ebay'a lub z paypala). Odsyłasz to poleconym (lub mailem) i za kilka dni przychodzi na Twoją pocztę paczka i żeby ją wybrać musisz zapłacić. Ale jak mówię dotyczy to większych zamówień, wskazujących na przeznaczenie handlowe lub z zadeklarowaną wartością w okolicach 100$ i więcej. Tak na marginesie, sklep ten zaniża wartość celną i jest bardzo nikłe prawdopodobieństwo opodatkowania przesyłki.
ODPOWIEDZ