Poczta w HongKongu
możne w celnym leży
Ostatnio zmieniony piątek 03 gru 2010, 09:09 przez Lobo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj dzwoniłem ale już za późno było. Dziś jeszcze spróbuję. Te śniegi ich zatrzymują.
W celnym nie leży bo powinni go najpierw zaksięgować i wtedy dopiero status zmieniłby się na W ODPRAWIE CELNEJ.
W celnym nie leży bo powinni go najpierw zaksięgować i wtedy dopiero status zmieniłby się na W ODPRAWIE CELNEJ.
Ostatnio zmieniony piątek 03 gru 2010, 10:11 przez evolucja, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzwoniłeś? Moja przesyłka od 30.11 także ma wbudowaną czapkę niewidkę na poczcie...evolucja pisze:Wczoraj dzwoniłem ale już za późno było. Dziś jeszcze spróbuję. Te śniegi ich zatrzymują.
Pozdrawiam, Tomasz
Dzwoniłem.
Drodzy koledzy jednak się nie doczekamy przesyłek na mikołaja. Właśnie kontaktowałem się z tymi celnikami w Warszawie. Niestety nie mają o niej żadnych informacji. Nie została jeszcze zarejestrowana w systemie PP.
Co gorsze, sprawdzili potem w systemie międzynarodowym i w ogóle nie mają informacji o takiej przesyłce. Normalnie gdyby opuściła HongKong powinni oni ją widzieć.
Co to oznacza? Żaden samolot z HK nie wyleciał.....
Drodzy koledzy jednak się nie doczekamy przesyłek na mikołaja. Właśnie kontaktowałem się z tymi celnikami w Warszawie. Niestety nie mają o niej żadnych informacji. Nie została jeszcze zarejestrowana w systemie PP.
Co gorsze, sprawdzili potem w systemie międzynarodowym i w ogóle nie mają informacji o takiej przesyłce. Normalnie gdyby opuściła HongKong powinni oni ją widzieć.
Co to oznacza? Żaden samolot z HK nie wyleciał.....
Ja również dzisiaj na pocztę Dzwonilem,i to samo wiem co na stronie poczty. Że jeszcze niezarejestrowali,a do tego kobieta twierdzi że 5 status na HK informuje jedynie o przygotowaniu do wysyłki. Czyli nic nie wiadomo i przesyłki na mikołaja nie dojdą. W którym miejscu na stronie rosyjskiej się to sprawdza? Podajcie link bezpośrednio do sprawdzenia. Bo ktoś wcześniej pisał że to przez Rosję idą przesyłki.
No na poczcie nie mogą nic wiedzieć. Trzeba kontaktować się najpierw z celnikami, bo to oni odbierają paczki i wprowadzają je do systemu PP.
Niech głupot nie gadają, bo 'left' to czas przeszły dokonany. Dodatkowo mi w mailu napisali nawet w którym kontenerze i w jakim worku znajdować się będzie przesyłka.
Spójrzcie za okno. Samoloty nie latają i tyle.
Ten nasz samolocik miał lecieć przez Moskwę, ale nic ci system śledzenia nie da bo oni nie rejestrują przesyłek. One powinny być już zarejestrowane w systemie międzynarodowym. Niestety ich nie ma. Stąd wiemy, że HK nie opuściły.
Niech głupot nie gadają, bo 'left' to czas przeszły dokonany. Dodatkowo mi w mailu napisali nawet w którym kontenerze i w jakim worku znajdować się będzie przesyłka.
Spójrzcie za okno. Samoloty nie latają i tyle.
Ten nasz samolocik miał lecieć przez Moskwę, ale nic ci system śledzenia nie da bo oni nie rejestrują przesyłek. One powinny być już zarejestrowane w systemie międzynarodowym. Niestety ich nie ma. Stąd wiemy, że HK nie opuściły.
Celnicy nie wprowadzają przesyłek do systemu
Z lotniska idą na sortownię. Tam dopiero są kierowane do clenia.
Na miejscu się to załatwia,nie opuszczają sortowni.Tam urzęduje celnik
Ja też miałem przesyłkę ze statusem "left" . Do PL przyleciała po 6 dniach.Napisano mi,że nie mają miejsca w samolotach i przeciwieństwie do EMS, HK Post nie gwarantuje terminów dostaw.
Coś mi się wydaje,że tam działa to tak samo jak u nas-przewożą przesyłki na lotnisko.Do samolotu pakuje je obsługa lotniska.Jak jest miejsce i jak oni uważają.
Z lotniska idą na sortownię. Tam dopiero są kierowane do clenia.
Na miejscu się to załatwia,nie opuszczają sortowni.Tam urzęduje celnik
Ja też miałem przesyłkę ze statusem "left" . Do PL przyleciała po 6 dniach.Napisano mi,że nie mają miejsca w samolotach i przeciwieństwie do EMS, HK Post nie gwarantuje terminów dostaw.
Coś mi się wydaje,że tam działa to tak samo jak u nas-przewożą przesyłki na lotnisko.Do samolotu pakuje je obsługa lotniska.Jak jest miejsce i jak oni uważają.
Pozdrawiam
Tak czasem bywa:)
U nie też "poprzestawiali"kolejność dostawy-całkowicie inaczej niż zamawiałem.
Najważniejsze,że masz ją w trakingu w PL Teraz to już zleci te kilka dni....
Moje niestety gdzieś lewitują.
Z Kai 3 dni,z focal 5dni(ale to ChPost). I na razie ani śladu po nich w Ichszym systemie.......
U nie też "poprzestawiali"kolejność dostawy-całkowicie inaczej niż zamawiałem.
Najważniejsze,że masz ją w trakingu w PL Teraz to już zleci te kilka dni....
Moje niestety gdzieś lewitują.
Z Kai 3 dni,z focal 5dni(ale to ChPost). I na razie ani śladu po nich w Ichszym systemie.......
Pozdrawiam