Reflektor samochodowy - jaki lepszy ? Soczewka, bez ?
A może przekona Cie do Tungsramów to że od lat produkują żarówki, że należą do koncernu Osrama... Dla mnie 100 zł za komplet Philipsów to nieporozumienie, i tak długo na tym nie pojeździsz. W zeszłym roku testowałem co popadnie od marketów poprzez markowe i moim zdaniem Tungsram w kategorii cena jakość dostaje 10 na 10, inne też by miały 10, ale nie dam tyle bo wydawanie 100 zł na żarówki to nieporozumienie. Lepiej dać 40 zł na Tungsramy a resztę na latarkę lub XXXXXX edit by Calineczka. Skaktus, przeczytaj proszę pkt.7 regulaminu. A najlepiej całośćlicha89 pisze:tak jak pisałem wcześniej napięcie mam 13,4 coś takiego bo mierzyłem idealne co do tungsramow jakoś ne mam zaufania sam nie wiem fakt faktem 100zł za żarówki to troszkę dużo ale prawdę mówiąc najbardziej mnie interesują nightguide
Ostatnio zmieniony czwartek 25 lis 2010, 01:14 przez skaktus, łącznie zmieniany 2 razy.
- pegasus_sis
Ciekawy artykuł o żarówkach - poruszana jest też kwestia "lepszych" żarówek +80%.
http://www.autoporadnik.pl/akcesoria-do ... l?page=0,0
http://www.autoporadnik.pl/akcesoria-do ... l?page=0,0
Szkoda że w tym artykule brakuje właśnie Tungsrama, Philips Premium, X-Treme, Blue-Vision, Osram Night Breaker i innych, które są dużo dłużej na rynku niż Bosch, który wydaj się być sponsorem tego testu.
licha89 - nie tylko o H4, ja H4 za bardzo nie lubię Wolę H1 i H7, choć te drugie stanowczo za szybko padają, ale taka ich natura.
licha89 - nie tylko o H4, ja H4 za bardzo nie lubię Wolę H1 i H7, choć te drugie stanowczo za szybko padają, ale taka ich natura.
ILPT
- pegasus_sis
Kolega miał Tungsramy Standard ponad 6 lat w corsie, H4. Świeciły cały czas. Żarnik był już tak zdeformowany że bardziej przypominał nadpalony walec niż sprężynkę. W sumie co z tego ze świeciły jak ich strumień światła bym podobny do wstecznych... Niestety żarówki mają to do siebie że z czasem się wypalają.
Przy dzisiejszej aurze tj śnieg na drogach, w autku którym śmigałem tj golf 3 + przekaźniki + reflektory soczewkowe TYC Projector + przekaźniki czułem się jak z xenonem
Aruba - możesz umieścić test tych żarówek jako skan ? EWentualnie podesłać na PW ?
Przy dzisiejszej aurze tj śnieg na drogach, w autku którym śmigałem tj golf 3 + przekaźniki + reflektory soczewkowe TYC Projector + przekaźniki czułem się jak z xenonem
Aruba - możesz umieścić test tych żarówek jako skan ? EWentualnie podesłać na PW ?