Poczta w HongKongu
-
5$? W SolarForce za przesyłkę płaci się zaledwie 2$ i dochodzi ona w niecałe 10 dni. Gdyby w DX była taka opcja i też by tyle kosztowała, to wybierał by ją chyba każdy.atomic pisze:Chętnie bym dopłacił teraz nawet te $5 wzamian za gwarancję dostawy np. 14 dni.
Z tego co widzę z postów innych, to przesyłki z DX przetwarzają z około miesięcznym opóźnieniem. Obecnie dostarczają te wysłane z ~25 października. Jeśli nic się nie polepszy, to na nasze możemy liczyć kilka dni po mikołaju
Witam
Kolejna ciekawostka, dziś listonosz przyniósł dwie przesyłki
RT072413956HK oraz
RT072413960HK
Co ciekawa obie mają status:
is being processed for departure from Hong Kong as of 23-Nov-2010.
Ale do tej pory nie są "left"
Pozdrawiam
RT072413956HK oraz
RT072413960HK
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Chyba ma to związek zPyra pisze:Witam
RT072413956HK oraz
RT072413960HK
Pozdrawiam
czyli stan faktyczny przerósł możliwości systemu HK"Our mail tracing enquiry system is temporary out of service."
Czyżby moje spekulacje miały by się jednak nie sprawdzić? Właśnie zmienił mi się status przesyłki na:evolucja pisze:Jeśli nic się nie polepszy, to na nasze możemy liczyć kilka dni po mikołaju
prawdopodobnie będzie fajny prezent wprost na mikołajaThe item (RT073287962HK) is being processed for departure from Hong Kong as of 28-Nov-2010.
O którym Mikołaju mówimy? Tym z 6 czy z 24grudnia? Hehe
Aż mi się nie chce wierzyć że tak szybko dojdą. U mnie też statusy zmienili na przygotowanie do wysyłki. Trzy tygodnie trzymali paczki na poczcie,a myslalem że to nasza poczta słabo funkcjonuje. Teraz ciekawe ile będą trzymać je aż je wyślą. Zobaczymy pożyjemy.
Aż mi się nie chce wierzyć że tak szybko dojdą. U mnie też statusy zmienili na przygotowanie do wysyłki. Trzy tygodnie trzymali paczki na poczcie,a myslalem że to nasza poczta słabo funkcjonuje. Teraz ciekawe ile będą trzymać je aż je wyślą. Zobaczymy pożyjemy.
Chyba jednak tym z 6stegoXter pisze:O którym Mikołaju mówimy? Tym z 6 czy z 24grudnia? Hehe
Dodatkowo otrzymałem taką wiadomość:The item (RT073287962HK) will leave Hong Kong for its destination on 30-Nov-2010
Czy komuś jeszcze zmienił się ten status?Dear David,
Item no.: RT073287962HK
Posted on: 10 Nov 2010
Further to our email regarding the above mentioned item.
Records indicated the item will be forwarded to Poland under Hong Kong to Warszawa air mail despatch no. 270, bag No. 14 on 30 Nov 2010. It will be arranged for delivery upon its arrival in Poland.
We would like to explain to you that, all departing details are kept by the office of origin and the delivery particulars are kept by the office of destination. In the meantime, there is no on-line tracking for the registered item and parcel, all the enquiries concerning registered mail and parcel must be reported in written statement to the overseas postal administration.