5xXP-G prototyp nowej lampki rowerowej

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
lukdh

Post autor: lukdh »

andrewxc
o widzę że kolega nie poprzestał na lampce 3xXP-G tylko poważnie się dozbroił :smile:
Jestem ciekaw jak wypadłoby porównanie dwóch Predatorów + dwie lampki po 3xXP-G - możnaby zrobić jakąś nocną ustawkę rowerową ;)

Ostatnio testowałem zestaw: 5xXP-G + 3xXP-G zamontowaną na kasku i powiem szczerze że jest to układ niemal idealny który polecam.
Liro

Post autor: Liro »

Wracając do wtyków, polecam wtyki przemysłowe. Absolutnie szczelne, typowe konektory to M12, są też M8 i M6. Oznaczenie kojarzy się z gwintem łączącym część żeńską i męską, i słusznie.
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
karlosboy

Post autor: karlosboy »

Bardzo fajne zdjęcia wyszły :smile:

Jak na mój gust 3x XG-P spokojnie starcza, droga przed rowerem jest dobrze oświetlona i da się bezpiecznie śmigać :wink:

Co do dwóch lampek to ja widzę w tym sens, pod warunkiem ze jeden z zestawów będzie wyposażony w optykę dającą dłuższy zasięg (większe skupienie) :!:
bar7ek

Post autor: bar7ek »

Witam
Jako, że trafiłem akurat na trochę wadliwą sztukę złączki od zasilania przerobiłem posiadany egzemplarz na xt60. Dzięki temu pasuje też do balancera, który kupiłem do ładowania pakietów.
Obrazek

Przy okazji, ponieważ w pakiecie kończy się powoli prąd chciałem dopytać jak go ładować przy pomocy balancera (oczywiście chodzi o pakiet w komplecie z lampką) - jaki prąd, czas, napięcie itp? Bo nie chciałbym tego od razu uwędzić przez niewiedzę.
slon13

Post autor: slon13 »

Odgrzeję trochę : moja 5 xpg i dwie sztuki 3 xpg działają bez zarzutu a jeżdżę dość ekstremalnie (13 szwów na głowie ,dobrze że mnie znależli bo bym się wychłodził)
pozdrawiam i czekam na 5xml
Liro

Post autor: Liro »

To imponujące ale na przyszłość jednak załóż kask ;-) ja jeździłem w nocy z 3x XP-G i na con. 50m wszystko świetnie widoczne, może jakichś witaminek Ci brakuje :mrgreen:
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
ODPOWIEDZ