Gasnące latarnie uliczne

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Fluxor

Gasnące latarnie uliczne

Post autor: Fluxor »

Dręczy mnie pytanie co jest przyczyną gaśnięcia latarni ulicznych mniejszego bądź większego rozmiaru? Często zauważam, że cały ciąg świeci a jedna wyłącza się.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Nieprawidłowo wykonana obudowa - złe odprowadzanie ciepła. Przy nadmiernej temperaturze gaśnie łuk w lampie wyładowczej.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
ledmocy

Post autor: ledmocy »

Bądź teżelektrownia oszczędza - to są ładne kwoty jak się wyłączy kwadrat na poł godzinki :P
Awatar użytkownika
Fluxor

Aha bo zastanawiało mnie czemu gasną akurat wtedy jak przechodzę bądź przejeżdżam koło nich. Za granicą to samo, wszystkie świecą a jedna się wyłącza.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 lis 2010, 22:36 przez Fluxor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

Zazwyczaj jest tak jak pisze greg, czyli przegrzewają się. Ostatnio stałem na przystanku to też jedna zgasła ni z tego ni z owego na moich oczach, a następnego dnia już świeciła (czyli się nie przepaliła :razz: )
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Awatar użytkownika
tboniasty

Post autor: tboniasty »

Też obserwowałem to zjawisko. Po paru minutach lampa się "podnosiła" do działania...
Obrazek
Awatar użytkownika
ledmocy

Post autor: ledmocy »

Z tego co pamiętam lampy w parku są mniejsze i gasną jak się nimi potelepie :) może zatem wytwarzasz w okół siebie bliżej niezidentyfikowane ruchy grawitacyjne powodujące gaśniecie latarni :D
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

No dobra, Fluxor, weź się pochwal, co żeś takiego zamontował, że światło latarni robi się niezauważalne :D

PS: innym wytłumaczeniem jest Thor ;) (jak u Douglasa Adamsa w 'Dirk Gently's Holistic Detective Agency')
MikeKilo

Post autor: MikeKilo »

ledmocy pisze:Bądź teżelektrownia oszczędza - to są ładne kwoty jak się wyłączy kwadrat na poł godzinki :P
Chyba tak bywa, przynajmniej w Bydgoszczy. Rzekomo awarie, ale dziwnym trafem przynajmniej w mojej dzielnicy kilkukrotnie po telefonie ze zgłoszeniem w ciągu paru minut sama się awaria naprawiała :P A wyłączanie latarń na całym osiedlu jest nieodpowiedzialne, bo niebezpieczne dla mieszkańców...
Pozdrawiam!

Obrazek
Awatar użytkownika
Fluxor

Smigałem dzisiaj i znowu 2 latarnie przede mną zgasły.
ODPOWIEDZ